- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Како спасити телефон који је упао у снег?

© Flickr / Japanexperterna.seМобилни телефон
Мобилни телефон - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2021
Пратите нас
На који начин „реанимирати“ мобилни телефон када упадне у снег открива за Спутњик аналитичар агенције „Mobile Research Group“ Елдар Муртазин.
Када телефон упадне су снег покупиће влагу, али ће се и оштетити од средстава која се посипају на улице како би се снег и лед топили, сматра аналитичар.
„У случају да у телефон уђе вода она му неће много наштетити, али вода са разним реагенсима и сољу може изазвати корозију која се обично појављује после два-три месеца, тако да је потребно одмах очистити телефон“, рекао је он.
Експерт је посаветовао шта је потребно урадити када мобилни телефон упадне у снег.
„Ако вам је телефон упао у истопљени снег са реагенсима, потребно је да се са њега уклони снег и обрише салветом. У случају да је снег упао и у конекторе, онда се и они морају детаљно обрисати. Не сме се одмах телефон укључивати у струју, јер може да кородира“, упозорио је Муртазин.
Телефон је потребно одмах искључити. Није препоручљиво да се суши феном, али се на други и веома лак начин може уклонити влага из телефона.

„Оставите телефон у теглу са пиринчем на пет-шест сати. Телефон ће се осушити, јер пиринач апсорбује влагу“, посаветовао је аналитичар.

Он сматра да су најбоља заштита од ударца и пада заштитно стакло и маска.
„Приликом пада често долази и до великих оштећења телефона. Маска ће пружити додатну заштиту телефону приликом пада, док ће заштитна стакла апсорбовати ударац“, закључио је аналитичар.
Спавање - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2021
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Колико је штетно спавање поред телефона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала