- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Пијани вехабија пуцао на полицију у Добоју узвикујући „Алаху акбар“

CC0 / пиксабеј / Пушка
Пушка - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2021
Пратите нас
Мушкарац из Добоја Н. М, у алкохолисаном стању, ухапшен је у добојском насељу Чаире јер је из пушке пуцао у полицију, узвикујући "Алаху акбар" и "Текбир", речено је Срни из Полицијске управе Добој.
Из полиције су навели да је Н. М, који је склон вехабизму, ухапшен у петак, 18. децембра, у тренутку док је наоружан кренуо у град, претходно ушавши у двориште лица чији су иницијали С.Х. и С.Х, са којима је ушао у вербални конфликт.
Ова лица су догађај пријавила полицији.
Након што је напустио двориште, Н. М. је држећи пушку, зауставио путнички аутомобил "фијат" којим је управљало лице из Маглаја, те пушком ударио неколико пута у ветробранско стакло, наневши видна оштећења.
Полиција је на локалном путу затекла Н. М. који је, оглушивши се на сва наређења полицијских службеника и уз повике "Алаху акбар" и "Текбир", из пушке испалио више хитаца у ваздух, а потом један хитац у правцу полиције.
Полицију је промашио, али је погодио бетонску ограду на којој су видљива оштећења.
Н. М. је савладан у тренутку када је почео да пуни пушку.
Приликом лишавања слободе на Н. М. су физички насрнула и лица С.Х. и С.Х, приликом чега су му нанела телесне повреде и чиме су спречила полицијске службенике у вршењу службене радње.
Извршеним алкотестирањем у службеним просторијама код Н. М. је утврђено присуство алкохола у организму од 1,78 промила.
Он је предат на поступање Окружном јавном тужилаштву Добој, уз извештај за кривична дела спречавање службеног лица у вршењу службене радње, недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и оштећење и одузимање туђе ствари.
Полиција је ухапсила и лица С.Х. и С.Х. због кривичних дела спречавање службеног лица у вршењу службене радње и телесна повреде, пренела је РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала