- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Први саслушани у Тужилаштву БиХ у случају „напад на уставни поредак“: Осумњичени – лидери Српске

© tuzilastvobih.gov.baЗграда Тужилаштва БиХ
Зграда Тужилаштва БиХ - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2021
Пратите нас
Председник опозиционе Социјалистичке партије Српске Горан Селак је, у својству сведока, саслушан у Тужилаштву БиХ које је покренуло истрагу против званичника из Републике Српске због наводног напада на уставно-правни поредак.
Према току саслушања, поступајући тужилац Олег Чавка третира све материјале и акте који су били пред посланицима Народне скупштине, не само на посебној седници Парламента, а односе се на враћање Дејтонских надлежности Републици Српској.
Селаку који је исказ дао у својству сведока, предочени су наводни осумњичени из владајуће коалиције у Републици Српској.
„Мени је предочено да су осумњичени председници свих политичких партија, као и предлагачи информација и закључака, као и декларације. Поред председника политичких партија, ту је и председница Републике Српске као осумњичена, председник Владе и шефови посланичких клубова“, рекао је Селак.
Каже да не види сврху данашњег позивања, јер све што га данас питали су опште ствари које су познате у јавности.
„Ја сам пренео оне општепознате ставове, ставове институција Републике Српске и свакако дао сам изјаву да сам за јачање институција Републике Српске, за јаку и стабилну Српску у оквиру Дејтонске БиХ“, додао је он.
Сутра, 21. децембра позиву Тужилаштва БиХ требало би да се одазове председник ДНС-а Ненад Нешић.
Председник ПДП-а Бранислав Бореновић раније је изјавио да је добио позив да у уторак, 21. децембра, да изјаву у својству сведока, али да ће се, због раније преузетих обавеза, одазвати у среду 22. децембра, преноси РТРС.
Подсећамо, Тужилаштво БиХ је покренуло истрагу против званичника из Републике Српске због наводног напада на уставни поредак.
Позиве да изјаву дају добили су, за сада, само представници опозиционих партија, јавља РТРС.
Зграда Тужилаштва БиХ - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
РЕГИОН
Тужилаштво БиХ отворило предмет против неколико особа из Српске због „напада на уставни поредак“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала