- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Угледни хрватски филмски критичар: Два најбоља филма у региону стижу из Србије

© ФотоПублика у Истри имаће прилику да види и филм "Јужни ветар", у коме главну улогу тумачи Милош Биковић.
Публика у Истри имаће прилику да види и филм Јужни ветар, у коме главну улогу тумачи Милош Биковић. - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
Пратите нас
Хрватски филмски критичар Ненад Полимац оценио је филмове „Јужни ветар: Убрзање“ Милоша Аврамовића и „Тома“ Драгана Бјелогрлића као два најбоља у региону.
Најбољи филм по мишљењу хрватског критичара је Аврамовићев „Јужни ветар: Убрзање“ са Милошем Биковићем, Јованом Стоиљковић и Микијем Манојловићем у главним улогама.
„Наставак великог хита о момку који краде аутомобиле зато што у њима ужива снимљен је с пуно већим буџетом, али многи и даље преферирају оригинал… Финале ће вас сигурно шокирати, јер тако нешто већ дуго нисте видели у неком производу из региона“, пише Полимац за Јутарњи лист.
Други је по његовом избору Бјелогрлићев биографски филм о југословенском боему Томи Здравковићу, у којем улоге тумаче Милан Марић, Тамара Драгичевић, Петар Бенчина и Андрија Кузмановић.
„Биографски филм о Томи Здравковићу, певачу који је мудро врлудао између народњака и шлагера, због чега је имао изузетно велики круг поклоника у свим крајевима бивше Југославије“, наводи Полимац.
По мишљењу многих, овакав редослед најбољих филмова на листи Ненада Полимца велики је успех за српски филм, јер хрватски критичар спада међу најугледније филмске критичаре на овим просторима, преноси Јутарњи лист.
Екипа филма Тома - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2021
Зашто цео регион плаче док гледа „Тому“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала