- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски дијамант у граду љубави пише историју фудбала

© AP Photo / Massimo PaoloneДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
Пратите нас
Душан Влаховић постигао је гол у ремију са Сасуолом минулог викенда (2:2), чиме је изједначио рекорд Кристијана Роналда по броју постигнутих погодака у календарској години – 33. Тренер га је извео из игре и Србин је био бесан, али би у среду против Вероне од 18.30 требало да добије прилику да испише историју италијанског фудбала.
Ово требало, односи се на сукоб са тренером због прилично емотивне реакције српског нападача приликом напуштања игре.
Извео га је Вићенцо Италијано у 88. минуту, у тренуцима када је резултат био 2:2, а Фиорентина је због црвеног картона Кристијана Бирагија била са играчем мање од 68. минута.
Шеф стручног штаба определио се да у 88. минуту пошаље на терен бразилског дефанзивца Игора док је Влаховић морао пре времена на хлађење.
То му се нипошто није допало, очигледно је осећао да може још једном да затресе мрежу Сасуола и да донесе тријумф „љубичастима“, уједно и да постане нови рекордер по броју постигнутих голова у Серији А у једној години.
Верона која ига на гол више, биће идеална прилика да убојити Србин у среду (18.30) покаже због чега се водећи клубови отимају око његовот потписа, не жалећи новац, с обзиром на то да цифре увелико достижу и 100 милиона евра. Толико је спреман да плати Њукасл.
Влаховић је кратко после утакмице на друштвеним мрежама поделио коментар да је гладнији него икада када су голови у питању. Реално је очекивати, да уколико му тренер од првог минута укаже прилику у утакмици 19. кола Серије А, која је заказана у граду љубави, граду Ромеа и Јулије, да помери границе у италијанском фудбалу и да стигне до магичне цифре од 34 гола у 2021. години.
Јасно је да за Душана Влаховића, бившег нападача Партизана, не постоје лимити што он потврђује из утакмице у утакмицу на Апенинима.
Такође, гол–машина „виоле“ може додатно на листи стрелаца да умакне Ћири Имобилеу из Лација, који је позитиван на вирус корона.
Влаховић је тренутно први са 16 голова, други је Италијан са 13, трећи Ђовани Симеоне са 12, а Лаутаро Мартинез из Интера постигао је 11 погодака.
Станислав Черчесов - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
СПОРТ
Како ће Рус да се снађе у земљи са „25 падежа“
Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2021
СПОРТ
Легенда се вратила кући – за 70 милиона долара: „Мој ред је да покушам да помогнем“
Српски фудбалер Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2021
СПОРТ
Свађа током божићне вечере – Сергеј избачен из тима: „Дрзак је и арогантан“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала