- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звездин Француз стигао у Партизан и већ добио поруке навијача – плаши се шта га чека са трибина

© AFP 2023 / NICOLAS ASFOURIМатијас Лесор
Матијас Лесор - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
Пратите нас
Матијас Лесор је добро познат српској кошаркашкој публици по партијама у дресу Црвене звезде, а сада неколико година касније Француз се боји звиждука навијача тог клуба када уместо црвено-белог обуче црно-бели дрес.
Матијас Лесор, нови кошаркаш Партизана, у разговору за француски „Бе Баскет“ открио је како је дошао у тим црно-белих као и од чега стрепи пред дерби са Црвеном звездом.
Француз је најпре наступао за црвено-беле у сезони 2017/2018 када је био један од трагичара у финалном мечу АБА лиге против Будућности.
Лесор је у Партизан стигао као слободан играч, а Жељко Обрадовић изразио је жељу да Француз буде у тиму још летос.
„Да, хтели су ме током летње паузе. Дуго сам имао понуду на столу, али сам хтео да чекам до 16. децембра и краја прелазног рока у Евролиги како бих добро проценио све опције. Између евролигашких понуда које сам имао и доласка у Партизан, ово друго ми је деловало као најбоља одлука за наставак каријере“, објаснио је Лесор.
Ауторитет Обрадовића познат је као најјачи у европској кошарци, али то не предсавља проблем за француског центра.
„Не, уопште. Али то ће зависити и од мене. Ако направим неку глупост, сигурно ће викати на мене. То је строгост која је потребна за освајање Евролиге девет пута. Његова техника функционише, док има тренера који вриште на своје играче само ради вриштања, јер мисле да би могли да буду као он, али то не доноси резултат. По мени, Обрадовић личи на Звездана Митровића. На терену делује затворен и тврд према својим играчима, али мислим да је веома добар човек и отворен, са којим може лако да се разговара. Играње за Обрадовића биће добро за мене“, истакао је Лесор.
Не плаши га дочек вечитог ривала јер је црвено-бели дрес заменио црно-белим, али свестан је да ће проблем бити звиждуци са трибина. Ипак, сматра да је његов долазак у Партизан саставни део спорта, а подсетио је да су исто урадили Кевин Пантер и Немања Дангубић.
„Добио сам много порука навијача, али ништа што би пољуљало моју одлуку. Знао сам где долазим и шта ће то проузроковати, али коцентрисан сам само на кошарку. Нисам ни први ни последњи играч који је то урадио. У екипи су још двојица. Чак иако су навијачи љути, постоји поштовање према играчима. Мислим да немам чега да се плашим осим што ћу бити извиждан у мечевима са Звездом. Дербији ће бити напети, али у свакодневном животу неће ме нападати. Све је то део спорта“, објаснио је Лесор.
Иако ће бити притиска, француски кошаркаш једва чека да осети чари дербија.
„Адреналин, узбуђење око утакмице, сва тензија која расте током недеља, то је посебан доживљај. Тренери су напетији, играчи и навијачи исто. Сви су концентрисанији него иначе, јер је то посебан меч, меч који морате да добијете. Заиста се осећа жар око београдског дербија, чак и током меча. Видећу сада како је са друге стране и неколико година касније. Али, с обзиром на тим који је направио Партизан и буџет који је уложио клуб, мислим да ће бити доста тензије. Тим пре што је већ прошао један дерби“, рекао је Матијас Лесор.
Душан Дуда Ивковић - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
СПОРТ
Дуда Ивковић, Жеравица и Кораћ кандидати за „Кућу славних“
Бобан Марјановић - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
СПОРТ
Боби одушевио легенду Даласа: „Руке су му огромне, он је ходајући дабл-дабл“ /видео/
Никола Јокић у дуелу са Филаделфија 76ерсима - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
СПОРТ
Јокић никад искреније о породици, сузама и „намерама људи“: „И даље мислим да ћу бити коњар“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала