- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрват срушио рекорд српске легенде, али је меч обележио бизаран црвени картон /видео/

© AP Photo / Angel FernandezИван Ракитић
Иван Ракитић - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
Пратите нас
Хрватски фудбалер и везиста Севиље Иван Ракитић је у ремију са Барселоном (1:1) оборио рекорд Мирослава Ђукића по броју утакмица у Примери. У заосталом мечу четвртог кола Ла Лиге популарни Ракета се нашао од првог минута на терену са капитенском траком, што му је био 369. меч, те сада има један више од Србина.
Мирослав Ђукић је у Шпанији провео 14 година играјући фудбал, бранио је боје Депортива Ла Коруње, Валенсије и Тенерифеа са којима је освојио шест трофеја.
С друге стране, Иван Ракитић је у дресу Барселоне уписао 200 наступа, док је за Севиљу, чији је члан био у два наврата, управо у ремију са Каталонцима у уторак увече на „Рамон Санчес Писхуану“ стигао до 169. утакмице.
Утакмица је протекла изузетно мирно током првих 45 минута где су постигнута оба поготка, али је наставак био буран. Папу Гомез је у 32. минуту донео предност Андалужанима, да би Араухо после прекида донео изједначење пред сам одлазак на одмор.
Наиме, Француз Кунде је приликом једног аута побеснео због Ђордија Албе који му је био изузетно близу и са којим је имао два блиска сусрета, да би на крају узео лопту и рукама погодио левог бека Барселоне у лице.
Главни арбитар Карлос дел Серо Гранде показао му је директан црвени картон, па је Севиља од 64. минута била са играчем мање на терену.
Ипак, издржали су изабраници Ђулена Лопетегија да одбране сопствени гол пред налетима Каталонаца који су шутирали чак 23 пута ка голу, од чега је седам удараца ишло у оквир гола, а Осман Дембеле је погодио чак и унутрашњу стативу.
Што се Ракитића тиче, колико је велики његов рекорд, можда најбоље осликава чињеница да Лука Модрић, једна од икона Реал Мадрида, има 273 утакмице за краљевски клуб.
Осим Ракитића и Ђукића у Топ 10 рекордера Примере са простора бивше Југославије налазе се још: Дарко Ковачевић, Саво Милошевић, Вељко Пауновић, Славиша Јокановић, Лука Модрић, Мехо Кодро, Јанко Јанковић и Давор Шукер.
Александар Кокорин - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
СПОРТ
„Неваљали Рус“ на мети подсмеха: „Зар наш Саша није диван?“
Председник ФИФА Ђани Инфантино - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
СПОРТ
Сукоб генерација, Европе и „остатка света” – има ли места за „радикалне промене”?
Урош Рачић - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
СПОРТ
Млади Србин добио „укор“: „Да се не понови!“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала