- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Мистериозна болест погодила пилоте „Луфтханзе“, отказани бројни летови

© REUTERS / Johannes Eisele/FilesАвиони Луфтханзе
Авиони Луфтханзе - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
Пратите нас
Немачка компанија „Луфтханза“ отказала је више интерконтиненталних летова заказаних у време католичког Божића, пошто је велики број пилоте болестан. Из „Луфтханзе“ нису саопштили о каквој се болести ради.
Посебно су погођени летови ка Бостону, Хјустону и Вашингтону заказани до 26. децембра, а отказани су и поједини летови за Јапан, рекао је портпарол „Луфтханзе“, преноси немачка агенција ДПА.
Немачка компанија планирала је да ангажује замене за болесне пилоте, али то није довољно с обзиром на велики број пилота на боловању, навео је портпарол „Луфтханзе“.
Он није одговорио на питање да ли се ради о вирусу корона и рекао је да није упознат о каквој се болести међу пилотима ради.
Велики број болесних пилота је са дугих линија које опслужују авиони „ербас“ А330 и А340, а биће одсутни до почетка јануара.
Немачки сајт посвећен авијацији аеро.де објавио је део писма званичника „Луфтханзе“ који упозоравају да мањак пилота може бити веома велики, пише ДПА.
„Нисмо у позицији да попунимо особљем све руте због повећања броја болесних. Планери посада раде на сценаријима који укључују и смањење наших летних планова“, наводи се у том писму.
Поред пилота који су на боловању због неименоване болести, има и оних који морају да буду данима у карантину услед пандемијских правила.
Талас боловања у „Луфтханзи“ догодио се усред преговора синдиката пилота и те компаније о условима реорганизације, који могу довести до укидања појединих добро плаћених послова за пилоте, а наговештена је и могућност штрајка на лето, наводи ДПА.
Отказивање летова довело је у питање и обећања из „Луфтханзе“ да ће направити план за ванредне околности због кризе са вирусом корона. Из „Луфтханзе“ су обећали да ће имати спремне резервне посаде и да ће им планови бити флексибилнији.
Многе авиокомпаније у Европи саопштиле су како очекују повећање броја путника током божићних и новогодишњих празника, а неке су чак удвостручиле број летова, пише немачка агенција позивајући се на податке Еуроконтрола.
Авиони немачке авио-компаније Луфтханза  - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Без „даме и господо“: Велика промена у немачкој авио-компанији
СРБИЈА
Београдски аеродром непрекидно отворен за авио-саобраћај
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала