- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Лош“ момак тениса доживљава ренесансу, а „кривац“ је – Новак Ђоковић

© AFP 2023 / BRANDON MALONEАустралијски тенисер Бернард Томић
Аустралијски тенисер Бернард Томић - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2021
Пратите нас
Бернард Томић, некада велика нада аустралијског тениса, открио је у недавном интервјуу да већ неколико година не једе месо и да га је у томе подстакао Новак Ђоковић.
Томић је некада важио за великог талента, момка који је требало да буде стални члан најбољих десет тенисера, али, просто речено, слава му је ударила у главу и у медијима је био више због својих контроверзних изјава, него због добрих резултата.
Ипак, у последњих неколико месеци нешто се позитивно дешава у његовој каријери, што говори изјава да ће покушати да се врати у светски врх, као и недавна да га је Ђоковић инспирисао у много чему, па тако и у томе да постане веган.
„Знате, на почетку каријере нисам био дисциплинован, нити сам пазио на ствари које сам радио ван терена. Ту пре свега мислим на тренирање, храњење...“, рекао је Томић „Functional Tennis Podcast“.
Међутим, Томић сада покушава да се врати међу елиту, а први корак ка томе је добра исхрана, односно вођење рачуна на то шта се уноси у тело.
„Прешао сам у вегане пре две и по, три, године. Јако ми се свиђа и сјајан је осећај. Многи успешни људи су вегани, а ја сам заправио био инспирисан Новаком (Ђоковићем). Покушао сам и за сада ми добро иде. Поносан сам веган и мислим да више никада нећу јести нешто што није направљено на тој бази“, казао је Аустралијанац.
Томић је истакао да воли укус меса, али и да му не недостаје јер се ипак ради о живим створењима које људи једу.
„Уз то је добро и за здравље које ми се додатно побољшало откако сам веган“, закључио је Томић.
Томић је тренутно 254. играч света, а важио је за великог талента када је стигао на АТП тур. Најбољи пласман имао је 2016. године када је био 17. тенисер на свету.
Ипак, већ након две године догодио се суноврат. Аустралијанац је склизнуо на 142. место и није успео да обезбеди учешће на Аустралијан опену. Није успео да прође ни квалификације, а након тога дао је изјаву због које се данас вероватно каје, с обзиром на то да жели да се врати у пуном сјају.
„Ја ћу само бројати новац, то је све што ћу радити. Бројим милионе, ћао“, било је све што је Томић рекао након пораза.
Током каријере успео је да буде и избачен из Дејвис куп тима Аустралије због свађе са челницима Тениске федерације те земље.
Ипак, после сега делује као да се Аустралијанац покајао због својих поступака, али остаје питање колико може да се врати на врхунски ниво.
Тенис га није занимао, бројао је милионе, али је уследио преокрет – „последња шанса“
Немац послао Новакове ривале у „пензију“ – бројке не лажу
Сага „Ђоковић“ се наставља – откривено шта је „рупа у закону“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала