- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: ЕУ претвара „Северни ток 2“ у монету за поткусуривање у борби против Русије

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаКопнени део гасовода "Северни ток 2"
Копнени део гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2021
Пратите нас
Европска унија претвара пројекат гасовода „Северни ток 2“ у монету за поткусуривање у борби против Русије. Европски политичари су спремни да плате из сопственог џепа како би показали атлантску солидарност у борби са Москвом, изјавио је заменик министра спољних послова Сергеј Рјабков.
Он је у интервјуу за часопис „Међународни живот“ коментарисао речи министарке спољних послова Немачке Аналене Бербок, која је изјавила да не искључује да „Северни ток 2“ неће бити пуштен у рад у случају ескалације око Украјине и навео да такве изјаве не треба драматизовати.
„Вероватно је то било очекивано, иако изазива жаљење. Са друге стране, мислим, да то не треба драматизовати између осталог и због тога што нико не планира да напада Украјину“, рекао је заменик министра спољних послова Русије.
Како је рекао, њих уопште не брине цена гаса у Европи и које су перспективе спот уговора за гас, спремни су да иду до краја без обзира на све, само како би Москви чинили непријатности, из принципа, супротно сопственим интересима и интересима својих савезника, нагласио је Рјабков.
Он је закључио да је то тужно, али да је то нова генерација фанатика који су пронашли смисао свог постојања у борби са Русијом.

Потпредседник руске владе Александар Новак је изјавио да је веома зачуђен политизацијом ситуације око „Северног тока 2“.
Он је додао да би без политике гасовод одавно био пуштен у рад и снизио би цене гаса у Европи. Он је навео да се нада да ће сертификација оператера гасовода бити завршена 2022. године.
Изградња гасовода Северни ток 2 у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2021
РУСИЈА
Нови немачки канцелар: „Северни ток 2“ је економски пројекат
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала