Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Одређен притвор управнику затвора у Нишу осумњиченом за примање мита

© Tanjug / Сава РадовановићСпецијални суд у Београду
Специјални суд у Београду - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2021
Пратите нас
Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду, Посебног одељења за организовани криминал одредио је након саслушања притвор управнику затвора у Нишу, осумњиченом за примање мита.
Притвор је одређен и васпитачу тог затвора, као и још једној особи.
По налогу Тужилаштва за организовани криминал, а у сарадњи са БИА, у среду су ухапшени управник нишког затвора Д. П. и затворски васпитач С.М. као и Х.Ј, саопштило је Тужилаштво за организовани криминал.
Осумњичени су да су тражили 5.000 евра за позитиван извештај о затворенику.
Осумњиченом Д.П се ставља на терет извршење кривичног дела удруживање ради вршења кривичних дела и примање мита, а осумњиченима С.М и Х.Ј извршење кривичног дела удруживање ради вршења кривичних дела и примање мита у помагању.
Након саслушања осумњичених, одређен им је притвор и то према Д.П и С.М услед постојања особитих околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке и да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.
Према Х.Ј притвор је одређен услед постојања околности које указују на опасност од бекства и указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке и да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.
Против наведеног решења осумњичени и њихови браниоци имају право жалбе већу у року од три дана од дана пријема писменог отправка решења, пренео је РТС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала