- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Права битка умова: Гимназијалци из Београда и Лазаревца победници квиза РЖД /фото/

Пратите нас
Тимови гимназијалаца из Београда и Лазаревца победници су интелектуалне игре „Брзи квиз заједно са „РЖД Интернешнл“, саопштено је из те компаније.
Побенцици су тимови „Победа“ из Београда, „Лазаревачки гимназијалци“ из Лазаревца и „Жар птица“ из Београда, који су заузели 1, 2. и 3. место.
Компанија већ седми пут организује конкурс за децу и омладину заједно са српским одељењем Међународног друштвеног Фонда јединства православних народа.
Ученици узраста од 13 до 19 година са менторима су позвани да учествују. Квалификациони круг је организован преко интернет-платформе квиза. У квизу је учествовало више од 180 особа из 32 школске установе из Србије и Републике Српске. У финале је ушло 11 најбољих екипа – најбржих и најпаметнијих, јер је за одговор на свако питање било издвојено свега 60 секунди.
© Sputnik / Лола ЂорђевићЕкипа која је освојила треће место на такмичењу „Брзи квиз заједно са „РЖД Интернешнл“
Екипа која је освојила треће место на такмичењу  „Брзи квиз заједно са „РЖД Интернешнл“ - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2021
Екипа која је освојила треће место на такмичењу „Брзи квиз заједно са „РЖД Интернешнл“
Питања финалне игре омогућила су учесницима да покажу не само своје знање, већ и логику и пажњу. Одвијала се права битка умова за награде, припремљене за победнике, и наравно, победили су најјачи.
Мансурбек Султанов, директор огранка „РЖД Интернешнл“ рекао је да смо се још једном уверили да у Србији расте невероватно талентована генерација младих људи.
© Sputnik / Лола ЂорђевићПехари за победнике такмичења „Брзи квиз заједно са „РЖД Интернешнл“
Пехари за победнике такмичења „Брзи квиз заједно са „РЖД Интернешнл“ - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2021
Пехари за победнике такмичења „Брзи квиз заједно са „РЖД Интернешнл“
„Деца су се успешно носила и са поприлично тешким питањима и сложно радили у тиму, а то је кључ успеха у сваком послу. Наша компанија традиционално поклања значајну пажњу раду са младима, за нас је важно да изградимо не само железничке пруге, већ и нову будућност за Србију, објединивши најбоље из култура и интелектуалних достигнућа наших земаља“.
© Sputnik / Лола ЂорђевићМансурбек Султанов
Мансурбек Султанов - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2021
Мансурбек Султанов
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала