- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Мушкарац на Божић упао у Виндзор са самострелом

© REUTERSВиндзор
Виндзор - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2021
Пратите нас
Наоружани мушкарац који је на Божић ухапшен на поседу која припада замку Виндзор, у којем је боравила британска краљица Елизабета Друга са другим члановима краљевске породице, код себе је имао самострел, наводе британски медији.
Британски „Сан“ и „Дејли мејл“ извештавају да извори указују да је мушкарац био наоружан самострелом и да је користио мердевине од ужади да се попне на металну ограду, али полиција је одбила да открије шта је тачно носио.
Британска полиција саопштила је данас да је ухапсила 19-годишњег мушкараца из Сутхемптона због угрожавања безбедности на имању замка Виндзор, где краљица Елизабета проводи Божић.
„Мушкарац је ухапшен због сумње да је унутар заштићене локације и поседовања офанзивног оружја. Он је у овом тренутку у притвору“, саопштила је начелница полиције долине Темзе Ребека Мирс, пренео је Ројтерс.
Она је нагласила да су безбедносне процедуре покренуте у тренутку када је човек ступио на посед и да није ушао ни у један објекат, а да су о инциденту обавештени чланови краљевске породице који славе Божић у Виндзору, док полиција инсистира да је истрага у току и да „нема никакве додатне опасности“.
Краљица Елизабета проводи Божић у Виндзору, пошто је одлучила да не остане у Сандрингему, краљевском имању у источној Енглеској, као што је то обично чинила претходних година за празнике.
Британски медији истичу да је до хапшења дошло у тренутку када је краљица дочекивала најстаријег и најмлађег сина Чарлса и Едварда са породицама пре божићне службе у капели Светог Ђорђа.
Реч је о петом упаду непознатих лица на краљичино имање у Виндзору ове године, наводи „Дејли мејл“.
Дејвид Ејмс - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2021
СВЕТ
Полиција: Убиство британског посланика терористички напад
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала