- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Руски неуролог поклонио папи књигу о лечењу болести леђа

© AP Photo / Alessandra TarantinoПапа Фрања
Папа Фрања - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2021
Пратите нас
Познати руски неуролог Џалалудин Саидбегов, који је неколико година радио на Римском универзитету „Сапијенца“, поклонио је папи Фрањи своју књигу „Ако боле леђа“ током традиционалне посете Ватикану.

„Наш кратак састанак се догодио у сали Павла VI када је папа Фрања сишао са престола и поздравио неке учеснике. Успео сам да са њим разговарам о важности лечења болести кичме и зглобова, од којих и он пати. Треба рећи да је папа био заинтересован за тај проблем и надам се да је прочитао мој рад у коме се наводе конкретне препоруке за лекаре и пацијенте“, рекао је Саидбегов.

Књига „Ако боле леђа“ је резултат четрдесетогодишњег рада Саидбегова. Он у књизи говори о методи неинвазивне експозиције кичме и зглобова, помоћу које се без хируршке интервенције и примене лекова нормализује биомеханика кичме и лече тешке болести, укључујући и дискус хернију.
Књига је издата у Русији крајем 2019. године, а недавно је преведена на енглески и италијански језик.
Раније је објављено да је руска оперска певачица Светлана Касјан снимила у част 85. рођендана папе Фрање албум са песмама на разним језицима. Певачица је навела да је папа већ добио диск и линк на коме се налазе песме.
Папа Фрања и поглавар грчке православне цркве Јеронимос  - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
ДРУШТВО
Шта је позадина историјске порукe папе која се до сада није чула из Ватикана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала