- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Потпуни хаос у Енглеској: „Лудило, као да разговарамо са зидом“

© AP Photo / Adam DavyВирус корона у Премијер лиги
Вирус корона у Премијер лиги - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2021
Пратите нас
Потпуни хаос је завладао у енглеском фудбалу – играчи се разбољевају, утакмице се ипак настављају, надлежни одбијају да промене раније зацртане планове, а тренери бесне из немоћи и страха за здравље својих фудбалера.
Руководство Премијер лиге је упркос томе што је нови талас вируса корона жестоко запљуснуо учеснике такмичења одлучило да ће се све наставити према претходним плановима, што је жестоко разбеснело тренере.
Дин Смит, шеф стручног штаба Норича, у неверици је примио информацију да ће његови играчи морати да играју против Арсенала.
„Празнични распоред је и иначе тежак, али је сада немогуће тражити од играча да играју два пута у 48 сати. Не знам како ћемо то да изведемо“, навео је Смит.
Он је истакао бојазан у угрожавање здравља играча.
„Ми сада морамо играче који су у фази опоравка да натерамо да убрзају процес рехабилитације, а самим тиме ризикујемо њихово здравље. Тотално је лудило играти две утакмице у 48 сати у оваквим условима. Сви тимови су ослабљени због вируса и то доводи у питање интегритет и регуларност такмичења“, истакао је Смит.
Тренер је затим изнео шокантан податак.
„Овде се игра са здрављем играча, нама је на претходној утакмици 90 минута на терену провео играч са температуром од 38,4. То није нормално“, истакао је Смит.
Ралф Рангник, однедавно тренер Манчестер јунајтеда, апеловао је да се у Премијер лигу врати пет измена, а са тиме се сагласио и његов колега из Челсија Томас Тухел.
„Тих пет измена је уведено и раније како би се играчи заштитили током периода када се појавила пандемија. Ситуација је врло озбиљна, захтевна и изазовна, ако желе да наставимо да играмо морају да врате пет измена“, истакао је Тухел.
Антонио Конте се недавно вратио у Енглеску, сео је на клупу Тотенхема и отворено је говорио о недавном састанку са руководством лиге.
„Изгледало је као да разговарамо са зидом. Кад имате зид пред собом, можете да питате шта год пожелите, али је све узалуд јер је одлука већ донета. Они су одлучили да се сезона настави и на нама је да се носимо са тим најбоље што можемо“, истакао је Конте.
Менаџер Ливерпула Јирген Клоп - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
СПОРТ
„Хеви метал“ Немац заводи ред у Енглеској: „Знате, имали сте 13 позитивних на корону...“
Бранислав Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2021
СПОРТ
Рекордер Србије „вицешампион“ листе специјализованог фудбалског сајта
Маскота Фудбалског клуба Лидс позира са ковид пропусницом пред меч енглеске Премијер лиге - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
СПОРТ
Нема краја проблемима у Енглеској – корона „покосила“ премијерлигаше
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала