- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Одржан састанак о ауто-путу Сарајево-Београд, разматра се траса кроз Брчко

CC0 / Pixabay / Ауто-пут
Ауто-пут - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2021
Пратите нас
У Сарајеву је одржан састанак званичника Републике Српске, БиХ и Федерације БиХ о наставку и убрзавању реализације пројекта изградње ауто-пута Сарајево-Београд.
После састанка је саопштено да би градоначелник Брчког Есад Кадрић у наредним данима требало да организује састанак како би се именовали носиоци испред ентитета и одредио датум када ће се размотрити варијанте за деоницу ауто-пута који пролази кроз Брчко.
Министар комуникација и транспорта у Савету министара БиХ Војин Митровић изјавио је да коначна одлука о избору трасе кроз Брчко припада дистрикту.
Он је рекао да за финансирање тог дела ауто-пута постоји интерес и Републике Српске и Федерације БиХ.
Према речима Митровића, било је различитих мишљења на данашњем састанку.
„Градоначелник Брчког предложио је да се уради ревизија предложених траса, у коју би се укључили експерти из Аутопутева Републике Српске и Аутоцеста Федерације БиХ“, рекао је Митровић.
Када је у питању финансирање ауто-пута, Митровић је казао да је споразумом са Турском предвиђено да Турска финансира, али да то није баш тако.
Прецизирао је да Турска, која ће бити извођач радова на ауто-путу, преговара о комерцијалном уговору, да Република Српска о условима финансирања за део пута кроз своју територију преговара са једном руском државном агенцијом, док Федерација БиХ треба да финансира свој део, пренео је портал РТРС.
Састанку у Сарајеву присуствовали су и председник Владе Републике Српске Радован Вишковић, премијер ФБиХ Фадил Новалић, директори Аутопутева Републике Српске Душан Топић и Аутоцеста ФБиХ Елмедин Володер, председник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић, као и супервизор за Брчко дистрикт Мајкл Скенлан.
Траса ауто-пута Београд—Сарајево - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2021
Ново срце Балкана: Од Београда до Сарајева најбрже – преко Анкаре
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала