- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Драма у Бару још траје: Мушкарац прети експлозивом, позвао Дритана Абазовића да дође /видео/

© Фото : Бар на длану/фејсбук/уступљено СпутњикуЧовек прети да ће се разнети експлозивом у Бару
Човек прети да ће се разнети експлозивом у Бару - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2021
Пратите нас
Барска полиција евакуисала је део Улице Маршала Тита у Бару, због претње једне особе да ће активирати експлозив. Тим поводом се огласио и министар унутрашњих послова Црне Горе Сергеј Секуловић који је рекао да не може да прогнозира како ће се решити ситуација.
Секуловић је на ванредној прес конференцији рекао да се нада најбољем исходу.
“Оно што примарно треба да се уради је разумевање ситуације и без употребе средстава принуде дође до реакције ове особе. Послате су јединице које треба тамо да буду, тамо су људи који су компетентни да се носе са овом ситуацијом”, казао је Секуловић, пренели су подгорички медији.
„Вијестима“ је из Оперативно-комуникационог центра Управе полиције речено да је та особа претходно пословницу једне банке облепила натписом: „Вратите новац који сте украли од радника Приморке“.
Евакуисана је зграда у којој се налази пословница и део улице. На лицу места је и ватрогасна јединица. Како јављају црногорски медији, он је позвао потпредседника Владе Дритана Абазовића да дође. На лице места стигла је и његова родбина.
Мушкарац, који се представио као Един Бегзић, претходно је доставио медијима снимак са Јутјуба, у којем је позвао председника и потпредседника Владе, као и председника Скупштине Црне Горе, да помогну у решавању ситуације са банком, тврдећи да је радницима нанета вишемилионска штета.
© Фото : Бар на длану/Фејсбук/Уступљено СпутњикуЕвакуисан део улице у Бару због мушкарца који прети експлозивом
Евакуисан део улице у Бару због мушкарца који прети експлозивом - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2021
Евакуисан део улице у Бару због мушкарца који прети експлозивом
Мушкарац на снимку показује део импровизованих направа за које тврди да су експлозивне.
„Банку ћу држати под контролом све док банка радницима не исплати паре које је украла, са законом припадајућом каматом за све време које су чекали. Са собом ћу имати маску за сузавац и дим, панцир, пиштољ с мецима, Молотовљеве коктеле и две импровизоване експлозивне направе на даљински окидач. На импровизованим направама биће кесице са ексерима уколико дође до експлозије“, навео је он на снимку.
Поручио је вицепремијеру Дритану Абазовићу да, ако било ко пошаље приватно обезбеђење, војску или полицију да „нападне раднике“, да ће бити одговорни за „хаос који настане“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала