- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски дијамант поскупео највише од свих

© Фото : Mašimo Paolone/LaPreše via APДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2021
Пратите нас
Душан Влаховић иза себе има импозантну годину у којој је оборио бројне рекорде, па не чуди што је му је драстично порасла цена на фудбалском тржишту. Са 50 на невероватних 70 милиона евра, чиме се при врху листе најскупљих фудбалера изједначио са Сергејом Милинковић-Савићем, Федериком Кијезом и Николом Барелом, док је први Лаутаро Мартинез.
Аргентинац из Интера вреди 80 милиона евра, према процени специјализованог сајта „трансфермаркт.де“.
Српски дијамант постигао је 33 гола у календарској години, чиме је изједначио рекорд Кристијана Роналда који је то учинио својевремено у дресу Јувентуса.
Непрестано је Душан Влаховић пунио новинске ступце умећем на терену и лакоћом приликом постизања голова, што се очекивано одразило на његову вредност.
Србин је сада при самом врху најскупљих фудбалера Серија А, и заједно са саиграчем из репрезентације и капитеном Лација Сергејом Милинковић-Савићем предводи звезде италијанског фудбала. Испред њих се налази само Аргентинац Лаутаро Мартинез из Интера, који је за десет милиона евра скупљи, према процени „трансфермаркта“.
Ипак, то што је нападачу Фиорентине драстично порасла цена, за чак 20 милиона европских новчаница, на неки начин иде у прилог и „љубичастима“ са којима Србим не жели да продужи сарадњу, јер ће сада моћи да траже више новца на име обештећења.
За сада није познато каква је судбина првог стрелца Серија А са 16 погодака, који се судећи према фотографијама на друшвеним мрежама, тренутно налази у Дубаију на заслуженом одмору после фантастичне сезоне.
Влаховић има уговор са клубом из Фиренце до 2023. године, а за његов потпис тренутно се боре највећи светски клубови, попут Јувентуса, Манчестер ситија, Атлетико Мадрида, Арсенала, Дортмунда...
Српски фудбалер Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2021
СПОРТ
Лука се враћа у земљу својих снова?
Мамади Думбуја - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2021
СПОРТ
Бивши легионар и вођа хунте жестоко запретио: „У смрт као и војници – или трофеј или паре!“ /фото/
Хаос на дербију - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2021
СПОРТ
Власт у клинчу са хулиганима – објављена имена две „жртве“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала