- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пентагон мења план - "Хари Труман" остаје у Средоземном мору

© Flickr / U.S. Naval Forces Central Command/U.S. Fifth FleetАмерички носач авиона „Хари Труман“
Амерички носач авиона „Хари Труман“ - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2021
Пратите нас
Група америчких бродова на челу са носачем авиона "Хари Труман", по налогу министра одбране САД Лојда Остина, остаће у Средоземном мору до даљњег, пише лист "USNI News“ који прати активности америчке морнарице.
Лист наводи да је представник Министарства одбране САД потврдио да група, за сада, остаје у Јонском мору, између Грчке и Италије, уместо да се креће кроз Суецки канал у зону деловања америчке Централне команде на Блиском исток.
„USNI News“ цитира и речи једног од чиновника који је објаснио да промене плана, које је одобрио Остин, треба да увере европске савезнике да су САД посвећене регионалној безбедности.
Представник Европске команде Бил Спејс је потврдио листу да ће група бродова остати у зони команде америчке Шесте флоте у коју улазе Средоземно и Црно море. Он није желео да коментарише будуће операције групе, наводећи да оне имају "динамичан карактер и да су условљене нашом оперативном безбедностном политиком".
Лист је приметио да амерички чиновници нису поменули наводно гомилање руских снага на граници са Украјином, али су поновили сва писања тим поводом која већ дуже време круже у западним медијима.
Кијев и западне земље у последње време изражавају забринутост због наводног интензивирања „агресивних дејстава“ Русије код граница Украјине. Кремљ је поручио да Русија премешта своје трупе на својој територији по свом нахођењу, те да то никога не угрожава и никога не треба да брине.
Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ  - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2021
РУСИЈА
Борељ: Захтеви Русије - понашање победника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала