- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срамота Новаковог пријатеља — лагао да нема визу, Бугарска због њега избачена из Аустралије

© AP Photo / Hamish BlairГригор Димитров током меча са Асланом Карацевим
Григор Димитров током меча са Асланом Карацевим - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2021
Пратите нас
Григор Димитров одлучио је да не игра на АТП купу, због чега ће испаштати селекција Бугарске која због његовог одсуства неће моћи да игра тај турнир.
Након што су Доминик Тим и Денис Новак, прва два рекета Аустрије одустали од АТП купа, отворило се место за новог учесника, а то је била репрезентација Бугарске.
Ипак, тенисери те земље неће играти АТП куп јер је Григор Димитров, најбољи играч Бугарске, одустао од учешћа.
„Разлог је то што је наш први рекет Григор Димитров одлучио да не мења распоред. Тако Бугарска неће имати прилику да понови успех из 2019. године, када је учестовала на дебитантском АТП купу и забележила две победе“, пише у бугарској „Сеги“.
АТП је разговарао са најбољим тенисером Бугарске, а он и тим су тврдили да тенисер не може да добије визу па је због тога у немогућности да представља своју земљу.
Испоставило се да бугарски тенисери заједно са Димитровим немају проблем када је виза у питању јер су Димитар Кузманов и Григор већ у Мелбурну.
На свом Инстаграму и Адријан Андрев, трећи рекет Бугарске, објавио је разговор са представником АТП-а у коме је рекао да има визу и да та репрезeнтација има три члана која ће играти на АТП купу.
Дан након тога АТП је пренео да је Димитров одлучио да не игра на том турниру због чега ће место добити селекција Француске.
Бугарски медији пренели су и изјаву Рангела Маркова, потпредседника Тениског савеза Бугарске који је био изузетно љут на Димитрова.
„Пре свега требало би да буде јасно да савез није страна у овом процесу са позивом тенисера. АТП одржава контакт са сваким првим рекетом земаља, јер је њихов рејтинг тај који чини комуникацију. Зато што се испоставило да и Адријан Андрев има визу и објашњење да играчи немају визе није тачно. Постоји велика потреба за овим турниром. За Кузманова и Адријана је чињеница да би они играли са врхунским тенисерима и то их директно шаље у другу орбиту“, истакао је Марков и ставио до знања да је најбољи играч Бугарске лагао.
Марков је био изузетно љут јер Димитров иако је већ у Аустралији није могао да направи распоред и помогне репрезентацији.
„Једна прилика да представљамо Бугарску је пропуштена, поготово после одличног дебија. Да, сада је група веома тешка са Русијом, Аустралијом и Италијом, али вреди играти за Бугарску. Штета за остале момке. Имају велику потребу да играју јаке мечеве и неће имати ову прилику. А ми већ имамо у Бугарској неколико генерација младих тенисера и деце која су одрастала у сањарењу да буду Григор, која никада не могу да додирну. Никада није дошао да удари коју лоптицу са младима, али ако он то не пренесе на оне после њега шта је поента?“, био је љут Марков.
Бугарин је упоредио Димитрова са Ђоковићем који пуно времена посвећује деци којој је узор.
Ђоковић рецимо стално помаже и подржава младе српске тенисере. Зато су толико испред на ранг листи. Очигледно је у питању став, и према држави и према тиму. Постаните играчи овде и будите пример будућим генерацијама тенисера“, порука је Маркова
Српски тенисер Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2021
СПОРТ
„Не знам зашто не игра“ – Лајовић открио Ђоковићеве речи пре него што је отказао пут у Сиднеј
Новак Ђоковић после пораза у полуфиналу Завршног турнира у Торину - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2021
СПОРТ
Ђоковић: Жалим само због тога што нисам заплакао раније /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2021
СПОРТ
Нова престижна награда – Новак испред свих на Балкану, ту су и Јована, Никола, Филип и Тијана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала