- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин предводи остатак света

© AP Photo / Martin MeissnerСрпски фудбалер Душан Тадић
Српски фудбалер Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2021
Пратите нас
Душан Тадић, капитен фудбалске репрезентације Србије и Ајакса, нашао се међу најбоље оцењеним фудбалерима ван лига петице, у избору сајта „sofascore“ који се детаљно бави анализом и учинком спортиста.
Десетка Орлова иза себе има импознатну сезону у дресу копљаника и репрезентације Србије која је препуна асистенција и голова, па не чуди што српски мајстор фудбала предводи „тим остатка света“ у 2021. години.
Процечна оцена Душана Тадића према специјализованом сајту за фудбалске резултате и статистику у години на измаку је високих 7,83, а једини који има вишу оцену од њега је Карлес Хил (8,02) који се такмичи у МЛС лиги у дресу Њу Ингланда.
Србин је најзаслужнији што је Ајакс освојио шампионску титулу у Ередивизији и што се „прошетао“ кроз групу у Лиги шампиона са максималних шест победа, што је диву из Амстердама који игра по нотама Тадића, омогућило далеко лакши посао у нокаут фази где ће за ривала имати Бенфику.
Тадић је у 2021. години имао чак 37 асистенција чиме је надмашио великог Леа Месија и поставио нови светски рекорд (36 асистенција), што само потврђује колики утицај на игру тима и репрезентације има момак рођен у Бачкој Тополи пре 33 године.
Осим Душана Тадића место у „тиму света“ за 2021. годину у избору „sofascore“ заузели су: Дјупин (Рубин) – Таверние (Ренџерс), Кикучи (Висел Кобе), Фукумори (Хокаидо) – Банега (Ал Шабаб), Мориока (Шарлроа) – Хил (Њу Ингланд), Диаманти (Вестерн јунајтед), Душан Тадић (Ајакс) – Сесиња (Даегу).
Подсетимо, Душан Тадић добио је признање за најбољег фудбалера Ередивизије, успео је да испише историју холандског фудбала са највише асистенција, док је у Србији по трећи пут изабран за играча године и припала му је Златна лопта Фудбалског савеза Србије.
Жоао Кансело - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2021
СПОРТ
Претучена и опљачкана звезда Манчестер ситија: „Кукавице хтеле да ми повреде породицу“ /фото/
Усман Дембеле - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2021
СПОРТ
Нова сага у Барселони – „убица“ свог тела прва аквизиција Арапа?
Марко Николић - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2021
СПОРТ
Новогодишња „бомба“ из Москве – Николић преузима ЦСКА!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала