- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Америчка влада тражи одлагање увођења 5Г мреже

CC0 / пиксабеј / 5 Г
5 Г - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2022
Пратите нас
Америчка влада је затражила од компанија да одложе увођење 5Г бежичне технологије јер је забринута за безбедност у авијацији, преносе светски медији.
Амерички званичници су навели да торњеви који преносе 5Г сигнале преко Ц-опсега (део електромагнетног спектра додељен за сателитске преносе) бежичног спектра могу ометати сигнале авиона, и затражили да се одложи увођење нове услуге.
Секретар за саобраћај Пит Бутигијег и администратор Федералне управе за ваздухопловство Стив Диксон послали су писмо челницима компанија „АТ&Т“и „Верајзона“, тражећи одлагање од највише две недеље као део „краткорочног решења за унапређење коегзистенција примене 5Г у Ц-опсегу и безбедно летење“, пренео је Ројтерс.
„Тражимо да ваше компаније паузирају увођење комерцијалне услуге Ц-опсега на додатни кратак период од највише две недеље након тренутно заказаног датума примене 5. јануара“, наводи се у писму.
„АТ&Т“и „Верајзон“потврдили су Ројтерсу да су примили писмо и да га разматрају.
Вест је уследила након што је А4А, синдикат који обједињује „Американ ерлајнс“, „Јунајтед ерлајнс“ и „Делту“ у четвртак затражио од Федералне комисије за комуникације да одложи распоређивање Ц-опсега планираног за 5. јануар.
„Авиони неће моћи да се ослоне на радио-висиномере за бројне летове и стога неће моћи да слете на одређене аеродроме“, написала је група.
А4А, Удружење ваздухопловне индустрије и ЦТИА, синдикат индустрије бежичних комуникација, рекли су прошле недеље да раде заједно на „идентификовању специфичних области од значаја за авијацију“. А4А је касније саопштио да то питање није решено од 30. децембра, преноси РТ.
Јуче су две компаније задужене за имплементацију 5Г технологије у Америци оптужиле ваздухопловну индустрију да жели да распоређивање Ц-опсега држи као „таоца док се бежична индустрија не сложи да покрије трошкове надоградње застарелих висиномера“.
5Г мрежа - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Шта ће моћи Срби на 5Г ауто-путу: Вожња без возача, нема спавања ни судара — а шта са старим колима?
5Г мрежа - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Кина муњевито прелази на 5Г мрежу - направили преко 1,3 милиона 5Г базних станица
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала