- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Отац несталог Сплићанина стигао у Београд, обратио се медијима

© TARA RADOVANOVICКлуб "Готик"
Клуб Готик - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2022
Пратите нас
Ненад Периша, отац несталог Сплићанина Матеја Перише, који је нестао у Београду 31. децембра, стигао је данас у клуб "Готик", у коме је последњи пут виђен његов син. Испред клуба "Готик" налазе се и пријатељи несталог младића који су кобне ноћи били са њим.
Након доласка у Београд, Периша је рекао медијима да му је тренутно најбитније да нађе сина.
"Нашао сам се са друштвом које је било у овом локалу са Матејем. Ићи ћу до полиције чим пре, ако не данас онда сутра ујутру. То је све што могу да кажем", рекао је видно потресен отац.
"Дошао сам да видим где се то десило, немам никакве информације. Имам апсолутно поверење у полицију и све што раде. Из онога што сам досад чуо, раде врло професионално, они воде истрагу и за све информације су надлежни", рекао је отац несталог Матеја Периша.
„Морам да замолим све грађане Србије, да ко год има било какву информацију, нека јави. Макар и анонимно, свака информација нам је битна. Хвала свима на подршци, заиста немам речи, захвалан сам неизмерно свим људима.. Нуде ми помоћ, спавање, свима смо моја породица и ја дубоко захвални. Једино је важно да пронађем свог сина“, рекао је Ненад.
Он је додао и да се нада позитивном исходу.
Отац наводи да се са сином последњи пут чуо 31. децембра око 17 часова и да није приметио ништа необично током разговора. Периш, који је међународни ватерполо судија, каже да му се хиљаду људи већ јавило да понуди помоћ.
„Ништа није указивало да ће догодити ово што се догодило“, рекао је Периш за Танјуг и додао да је Матеј дошао у Београд са петорицом пријатеља и да је требало да се данас врате за Сплит.
Захвалио је српској полицији која, како каже, професионално и стручно ради свој посао како би пронашла несталог младића.
Периш је рекао да је његов син, дипломирани економиста и бивши ватерполиста, и раније славио Нову годину ван Хрватске и да је био на дочеку у Прагу, Будимпешти...
Ненад Периш, међународни ватерполо судија, каже да су му помоћ понудили многи из српског ватерпола, међу којима су бивши ватерполита Игор Милановић и помоћник министра спорта Дарко Удовичић.
„Хиљаде људи се јавило да понуди помоћ. Један човек из Београда, кога не познајем, јавио се и понудио да ми уступи свој стан на Зеленом венцу. Свима захваљујем на саосећању, али најважнија је информација. Зато молим све који нешто знају да јаве полицији, макар и анонимно, да бисмо сазнали шта се догодило“, рекао је Периш.
© Tanjug / TARA RADOVANOVICКлуб "Готик"
Клуб Готик - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2022
Клуб "Готик"

МУП интензивно трага за несталим младићем

Припадници Министарства унутрашњих послова интензивно трагају за младићем из Сплита чији је нестанак 31. децембра у 18.00 часова пријавио његов друг.
Полицијски службеници од тренутка пријаве о нестанку у складу са законом предузимају све мере и радње у циљу проналаска несталог младића, саопштено је из МУП-а.
Како се наводи, у потрагу за М. П. укључени су полицијски службеници из више организационих јединица Министарства унутрашњих послова.

Камере клуба "Готик" снимиле Матеја у ноћи када је последњи пут виђен

Надзорне камере испред клуба "Готик" у Бетон хали снимиле су несталог Матеја Периша, пише данас "Блиц" позивајући се на незваничне изворе.
Како се наводи у тексту, камере су снимиле како се креће ка степеницама које се спуштају ка једном сплаву. Снимак је иначе лошег квалитета, јер је те вечери било и магле.
У ноћи између четвртка и петка, односно 31. децембра око 2.30 сати, губи се сваки траг овом младићу. Потрага за Матејом је и даље у току, а од јутрос полиција претражује цео потез око клуба "Готик". Полиција и чамцима претражује реку.
Матејови пријатељи, као и менаџер клуба, потврдили су да те вечери никаквих инцидената у клубу није било.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала