- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Како приволети Москву да Бајдена узима за озбиљно? У Америци верују да постоји начин

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаЗаставе Русије и САД у Женеви
Заставе Русије и САД у Женеви - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2022
Пратите нас
Никаква реторика Беле куће у овом моменту не може да убеди Москву и Пекинг да одступе од спољнополитичког курса што говори о томе да Џозеф Бајден нема ауторитет међу светским лидерима, пише „Волстрит џорнал“ и додаје да је притисак на Иран пут којим то може да се промени.
Вилијам Мекгерн, који је писао говоре Џорџу Бушу млађем, сматра да америчке власти треба да изврше притисак на Иран како би Русија и Кина почеле да се озбиљно односе према Бајдену.
„Бајден има одличну прилику не само да спречи Техеран да произведе нуклеарну бомбу, него и да натера Владимира Путина и Си Ђинпинга да два пута размисле пре него што нешто предузму на међународној сцени“, навео је у колумни за амерички лист.
Он још предлаже да се Израелу испоручи додатна количина наоружања да би могао да гађа стратешке објекте на територији Ирана, конкретно складишта нафте.
Мекгерн подсећа да су у почетку и за Роналда Регана сматрали да је и превише мек све док није отпустио 11.300 авиодиспечера који су штрајковали августа 1981. године.
Поред тога, Реган је стално вршио притисак на совјетско руководство агресивним поступцима као што је испорука оружја Авганистану или увођење војске на Гренаду.
И Бајден треба да примени сличну тактику стварања конфликтних ситуација , уверен је аутор.
Подсетимо, Бајден и Путин су разговарали 30. децембра телефоном, а амерички председник је, како је навео Кремљ, запретио изузетно оштрим санкцијама Русији због ситуације у и око Украјине.
Руски лидер је узвратио да би то била велика грешка, која би за последицу могла да има потпуни прекид односа међу земљама.
Центрифуге у иранском нуклеарном погону  - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2021
СВЕТ
Три европске силе најављују спас нуклеарног споразума
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала