- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Транспорт угља до ТЕНТ-а Савом: Код Обреновца се гради теретно пристаниште, расписан тендер

© Фото : Youtube/RTV Mag/PrintscreenТермоелектрана Никола Тесла
Термоелектрана Никола Тесла - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2022
Пратите нас
Термоелектрана „Никола Тесла“ намерава да изгради ново теретно пристаниште, која би служило за сопствене потребе ТЕНТ Б. Тиме би се, како се наводи, омогућио речни транспорт угља за потребе термоелектрана, кречњачког камена за одсумпоравање, али и пласман пепела и гипса, као нуспродукте производног процеса, у комерцијалне сврхе.
„Електропривреда Србије“ расписала је тендер за изградњу пристаништа на локацији ТЕНТ Б. Тендером је обухваћена и изградња транспортних путева од пристаништа до помоћних производних објеката.
Планирано теретно пристаниште за сопствене потребе налази се на десној обали реке Саве, на око 20 километара узводно од Обреновца. Између комплекса ТЕНТ Б и локације планираног пристаништа трасиран је државни пут Београд-Обреновац-Шабац.
У непосредној близини локације будућег пристаништа се налази зона изворишта, са системом бунара који црпе воду из реке Саве и дистрибуирају је ка ТЕНТ Б. Ова вода се користи у техничке сврхе.
Предвиђа се да ће годишњи транспорт угља бити од 900.000 т/год и 100.000 т/год кречњака, пренео је Блиц бизнис.
Уговор за пројектовање пристаништа на локацији ТЕНТ Б потписан је средином прошле године са компанијама „Ехтинг“, „Утвинг“, „Гео-тест“, „Геосистем“ и „Мидвеј“.
соларна електрана - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2022
ЕКОНОМИЈА
ЕПС тражи извођаче за градњу соларне електране код Костолца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала