- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковићу није дозвољен улазак у Аустралију

© AP Photo / Luca BrunoНовак Ђоковић на Завршном турниру у Торину
Новак Ђоковић на Завршном турниру у Торину - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, добио је званичну забрану уласка у Аустралију од Граничне полиције те земље и упут да напусти аеродром у Мелбурну на ком је провео ноћ под контролом полиције. Према наводима медија, очекује се да његови адвокати уложе жалбу, а његов отац Срђан Ђоковић је објавио да се Новак враћа кући.
Гранична полиција Аустралије је објавила да потврђује да Ђоковић није успео да презентује праве доказе како би испунио услове за улазак у Аустралију, после чега је његова виза поништена.
„Лица која нису држављани Аустралије и која немају валидну визу при уласку или чија виза је поништена, биће задржани и уклољени из Аустралије. Можемо да потврдимо да Ђоковић има приступ свом мобилном телефону“, наведено је у саопштењу.
Претходно је вест о одбијању визе објавио новинар Пол Сакал из медија „Ејџ“ (The Age), наводећи да је она проверена из два извора.
„Адвокати Новака Ђоковића су у процесу подношења жалбе. Ђоковић није показао довољне доказе за своје медицинско изузеће од вакцинисања против вируса корона“, навео је Сакал.
Новинар Клинт Станавеј је потврдио те наводе.
„Ђоковић остаје на аеродрому, његова виза је поништена одлуком Граничне полиције Аустралије. Претпостављам да ће се он на ту одлуку жалити пред судским инстанцама државе Викторија“, навео је Станавеј.
Он је затим објавио да је уведена процедура по којој ће Ђоковић, после осам сати проведених у једној просторији, бити пребачен у хотел у Мелбурну, што се и догодило после поноћи по нашем времену.
„Новак остаје у Мелбурну неко време, вероватно један дан. Биће пребачен у градски хотел за карантин под контролом федералне власти. У току је потрага за повратним летом за Европу, вероватно у току дана“, истакао је Станавеј.
Касније је додао и да је обављен трансфер Ђоковића у хотел и да он може поново да затражи визу, док је у процесу депортације, али истиче да је то мало вероватно.
Са друге стране, Срђан Ђоковић је на Инстаграму објавио да се Новак враћа кући.
„Депортација! Наш понос, наш Новак се враћа. Сви треба да га дочекамо како доликује“, навео је Ђоковић.
Лист „Ејџ“ пише и да је Влада државе Викторија одбила касни захтев да потврди визу Ђоковићу, неколико сати пре него што је он слетео у Мелбурн, а извор из Тенис Аустралије тврди да је тај потез „представа за јавност“ која је за циљ имала таргетирање само Ђоковића, а не других играча који су већ ушли у Аустралију са медицинским изузећем.
Управо је медицинско изузеће изазвало проблем и иницијалне спекулације да виза коју поседује Ђоковић није у складу са прописима прописаним за особе које желе да добију дозволу за рад у Аустралији, а не испуњавају услов вакцинације против вируса корона.
Новак Ђоковић прославља победу против Каспера Руда у Торину - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2022
СПОРТ
„Што дуже траје, мање су шансе за Новака“ – Ђоковић и даље на испитивању
Џала Палфорд, аустралијска министарка - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2022
СПОРТ
Скандал – министарка која је одбила Ђоковића: „Надам се да ће Надал победити“
Новак, Срђан и Дијана Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2022
СПОРТ
Срђан Ђоковић за Спутњик: Сина ми држе у заробљеништву!
Новак Ђоковић, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2022
СПОРТ
Државни непријатељ број 1 – шта Аустралија сада хоће од Ђоковића
Новак Ђоковић реагује на повреду у мечу против Тејлора Фрица на Аустралијан опену 2021. - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2022
СПОРТ
Ђоковићу одбијена виза – задржан на царини!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала