- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Свештенику забрањено да посети Новака Ђоковића на Божић

© AFP 2023 / CON CHRONISСрпски свештеник испред хотела у ком се налази Новак Ђоковић
Српски свештеник испред хотела у ком се налази Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
Пратите нас
Свештеник из Мелбурна данас се огласио са молбом да проведе Божић са Новаком Ђоковићем. Његова молба је одбијена, а саопштењем се огласио епископ СПЦ аустралијско-новозеландски.
Саопштење преносимо у целости:
„Желимо да обавестимо јавност да је данас, на дан када српски православни верници прослављају сверадосни празник рођења Христовог, по благослову Његовог преосвештенства епископа Силуана, старешина Саборног храма Свете Тројице у Мелбурну, протојереј-ставрофор Милорад Лончар, након затражене дозволе од Аустралијских граничних власти да посети Новака Ђоковића, одбијен са образложењем да никоме није дозвољен улаз у објекат притвора за мигранте, због ковид рестрикција које су на снази.
© AFP 2023 / CON CHRONISСвештеник са српским народом испред хотела у ком је Новак Ђоковић
Свештеник са српским народом испред хотела у ком је Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
Свештеник са српским народом испред хотела у ком је Новак Ђоковић
Обавештени смо да верске посете ником од притворених уопште нису дозвољене, још од јула 2021. године. Штавише, од почетка пандемије, објекат је затворен за посете било које врсте на дужи временски период, због чега су притвореници лишени духовне и емотивне подршке свештенства (клирика), без обзира на верску припадност. Упозоравамо на ово грубо кршење основних људских права и позивамо одговорне у власти да хитно дозволе слободан и несметан приступ људима који ће пружити пастирску и емотивну подршку за све људе у притвору.

Нема посебног простора, нема одељења, а нажалост није ни учињен никакав напор да се обезбеди место у склопу Миграционог притворског центра где би се посете овакве врсте могле вршити, а сада сазнајемо да у овом притвору има људи који су притворени дуже од две године. Да ли је ово начин на који ми Аустралијанци треба да третирамо рањиву децу, мушкарце и жене? ‘Правила су правила!‘, рекао је недавно премијер у вези са притварањем Новака Ђоковића. Шта је са поштовањем правила која смо прихватили као потписници Повеље о правима људи Уједињених нација?

Митрополија аустралијско-новозеландска Српске Православне Цркве осуђује кршење људских и верских права, као и природу поступања према свима који се налазе у поменутом притвору. Вечерас, у знаку молитвене подршке, биће служен молебан испред ове установе у којој се у притвору налази и Новак Ђоковић.

Молимо се да Христос – Емануил, загреје и омекша срца људи. Да та љубав завлада међу људима. Из Канцеларије епископа аустралијско-новозеландског“, стоји у саопштењу.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2022
СПОРТ
„Фали ти још један папир“: Како је бирократа покушао да згази Новака и поклонио му – победу живота
Рената Ворачова (десно) - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
СПОРТ
Новак има друштво – Чехиња у притвору, а претходно играла турнир у Мелбурну!
Емир Кустурица и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
СРБИЈА
Кустурица о Ђоковићевом притвору: Ово су окови новог света
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала