- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Да ли си ти жртвено јагње?“ – први човек прекинуо ћутање у случају „Ђоковић“

© AP Photo / Hamish BlairКрег Тајли и Новак Ђоковић
Крег Тајли и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2022
Пратите нас
Крег Тајли, директор Тениског савеза Аустралије и Аустралијан опена, прекинуо је ћутање и огласио се о случају Новака Ђоковића, рекавши да не жели ни на кога да свали кривицу након што је одбио да одговори на питање да ли је он жртвено јагње“ Федералних власти Аустралије.
Вече пре четврте ноћи коју ће Ђоковић провести у имиграционом притвору у хотелу „Парк“ у Мелбурну, коначно се огласио први човек аустралијског тениса.
Тајли је истакао да не жели ни на кога да свали кривицу за то што је најбољем тенисеру света одбијена виза која му је претходно одобрена на основу медицинског изузећа.
„Ми нећемо окривити било кога. Све што могу да кажем, с обзиром да је било много контрадикторних информација од самог почетка, сваке недеље смо говорили са Министарством унутрашњих послова и осталим деловима владе, како бисмо били сигурни да радимо оно што је исправно и да смо на правом путу. Контрадикторне информације које су добијене епилог су разних промена“.
Федерална влада криви Тениски савез Аустралије, упркос томе што је Министарство унутрашњих послова такође дало одобрене Ђоковићу, па је водитељ програма због тога упитао Тајлија „да ли је он жртвено јагње“.
„Ја нећу да свалим кривицу ни на кога. Ја само могу да кажем да ми знамо шта знамо и знамо шта је испред нас. Урадићемо наш посао онако како би требало како би сви играчи били овде“.
Директор АО је истакао да су вакцинација и безбедност увек били приоритет.
„Од почетка овог путовања смо говорили да је апсолутни приоритет безбедност Аустралијанаца. Због тога смо покушали имамо све вакцинисане играче. На УС опену (пре око шест месеци) је било око 50 одсто вакцинисаних, а сада је преко 97 одсто, а за то смо делом захвални и ми“, објаснио је Тајли.
„Ипак, од када је уведена могућност о медицинском изузећу, било је много контрадикторних и конфликтних информација информација и ми смо од првог дана тражили неку јасноћу да бисмо урадили оно што је исправно“, додао је.
Тајли је добио питање да ли може да гарантује да су све информације које су пренете играчима биле тачне.
„Све што смо знали смо рекли играчима, од почетка су постојале одређене вакцине које су дозвољене, а знали смо да ће бити део људи, као што је био и са обичним људима а не само са тенисерима, који су морали да прођу два панела одобрења, на којима смо радили са владом Викторије, да би добили изузеће“.
Новакови навијачи у Мелбурну - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
СПОРТ
„Срамота ме је!“ – легенда са Србима испред Новаковог смештаја, шок због заточеног Иранца /фото/
 Новак Ђоковић током меча са Сашом Зверевим, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2022
СПОРТ
Судија рекао „не“ Федералној влади против Ђоковића; Адвокат: Погубљени су
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2022
СПОРТ
„Фали ти још један папир“: Како је бирократа покушао да згази Новака и поклонио му – победу живота
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала