- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Судија рекао „не“ Федералној влади против Ђоковића; Адвокат: Погубљени су

© AP Photo / Andy Brownbill Новак Ђоковић током меча са Сашом Зверевим, Аустралијан опен 2021.
 Новак Ђоковић током меча са Сашом Зверевим, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2022
Пратите нас
Аустралијски суд одбио је захтев Федералне владе те земље да одложи суђење Новака Ђоковића. Познати аустралијски адвокат Џастин Квир је навео да је тамошња Влада „очигледно погубљена“.
Федерална влада је поднела захтев да се суђење, које је заказано за понедељак, одложи за два дана како би се боље припремили.
Међутим, судија Ентони Кели је одбио захтев, па ће у понедељак од 10.00 по тамошњем, односно у поноћ по нашем времену (уживо уз Спутњик), саслушати тимове Новака Ђоковића и Министарке унутрашњих послова Керен Ендрјуз.
„Очигледно су погубљени и каскају. Делује као да су тек сад схватили да је ово доста компликованије него што су мислили. Лопта је сада у њиховом делу терена и сада они морају да одговоре својим писаним образложењима и доказима“, навео је адвокат Џастин Квил.
Одлагање је затражено зато што је Новаков тим у суботу поднео доказе исписане на 35 страница, на којима је, поред осталог, наведено да је он управо од Министарства унутрашњих послова добио поруку „да му је одобрено да допутује у Аустралију без потребе да иде у карантин“.
Том приликом је откривено и да је Новак био позитиван на корону 16. децембра и да је због тога затражио и добио медицинско изузеће.
Подсетимо, Новакови адвокати су као три кључне ставке навели да је српски тенисер имао визу која је према свим правилима била важећа, добио медицинско изузеће од организатора турнира које је дошло након што му је панел Владе Викторије исто одобрио и добио поруку од Министарства унутрашњих послова да може слободно да допутује и путује кроз Аустралију.
„Господин Ђоковић је разумео да има право да уђе у Аустралију и Викторију и такмичи се на Аустралијан опену“, наведено је.
Навијач у Сиднеју пружа подршку Новаку Ђоковићу - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
СПОРТ
Жртвени ГОАТ
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
СПОРТ
Откривени сви детаљи аеродромске драме Новака Ђоковића
Крег Тајли и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2022
СПОРТ
„Да ли си ти жртвено јагње?“ – први човек прекинуо ћутање у случају „Ђоковић“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала