- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Откривени сви детаљи аеродромске драме Новака Ђоковића

© Фото : Скриншот / СпортклубНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
Пратите насTelegramOdyssey
Жалба коју су адвокати Новака Ђоковића поднели Министарству унутрашњих послова Аустралије, открива како је изгледала најдужа ноћ у животу најбољег тенисера света, проведена на аеродрому у Мелбурну.
Тим од четири адвоката је поднео доказни материјал суду у ком описује до детаља шта се дешавало у моментима пре него што је Гранична полиција Аустралије одлучила да укине Ђоковићеву визу и нареди депортацију.
Како се наводи, између 00.21 и 00.52, са кратким прекидима, надлежни службеник је разговарао са Ђоковићем.
Око 03.55 службеник је информисао Ђоковића да ће бити издата службена белешка. Она је издата око 04.11.
Делегат је информисао Ђоковића о томе да добија 20 минута да пружи додатна објашњења.
Ђоковић је упитао делегата о могућности да се о свему сачека до 08.00, како би могао да контактира Тениски савез Аустралије и покуша да реши проблем.
После даљег разговора, Ђоковић је затражио још мало времена да прикупи информације од свог агента, док је делегат рекао да о томе мора да разговара са својим надређенима.
Око 05.20, делегат је потврдио да је Ђоковић тражио још мало времена за одмор и разговор са својим тимом, за период од 08.00 до 08.30.
Делегат је обавестио Ђоковића да је то у реду, да је разговарао са супервизорима и да су се они сагласили са тиме.
„Моји супервизори су више него срећни због чињенице да могу да вам пруже време за одмор“, наведено је у цитату.
Испитивање је прекинуто у 05.22, а Ђоковић је изведен из просторије за испитивање, док се следеће време у транскрипту односи на 06.07, због чега недостаје део транскрипта јер разговори нису вршени у просторији за испитивање.
Док је Ђоковић чекао на софи изван просторије за испитивање, чекајући да му буде намештен кревет, супервизори су га посетили и питали да ли може да сачека до 08.30 и одложи обећано одмарање.
„Ђоковић је рекао да може, али је навео и да жели помоћ и правну заштиту, односно савет, од својих представника који су у том моменту спавали и било је тешко урадити нешто више у тим раним јутарњим часовима“.
Супервизори су навели да Ђоковићеви правни представници неће моћи да уложе жалбу поводом укидања визе све док одлука о укидању не буде донета.
„Што пре се донесе таква одлука, боље ће бити по Ђоковића и његове представнике“, наводи се у транскрипту.
Даље се истиче да је Ђоковић рекао да му је потребан разговор са неким и размишљање о томе шта му се ставља на терет јер је био у конфузији.
Супервизори су га напустили и он је отишао у кревет који је био припремљен у суседној просторији, што се вероватно догодило око 05.30.
„Недуго затим, вероватно око 06.00, делегат и супервизори су пробудили Ђоковића. Уследио је нови разговор у ком је Ђоковић изразио жељу да се сачека до 08.30, али је један од супервизора извршио притисак на њега да се одлука донесе одмах. Супервизор је рекао Ђоковићу да више нема шта да се чека и да нема шта да се дода, иако је Ђоковић инсистирао на томе да би се појавио неки нови податак, уколико би добио шансу да разговара са адвокатима“.
У наредним странама транскрипта, супервизор је притискао Ђоковића да се испитивање настави одмах, а Ђоковић је рекао да је очигледно да желе да му укину визу и схватио је да је боље за њега да се испитивање настави.
Испитивање је прекинуто у 06.14, а око 07.29 делегат је донео одлуку. Десет минута касније делегат се вратио у просторију за испитивање, а три минута касније Ђоковић је информисан о одлуци.
У доказним наводима стоји да постоје забрињавајући подаци у процесу који је текао до доношења одлуке.
„Најпре, Ђоковић је био у транзиту више од 25 сати, делегат је знао да Ђоковић иза себе има дуг лет из Дубаија. Даље, Ђоковић је изразио шокираност, изненађеност и конфузију јер је био уверен да је урадио све што је неопходно да би ушао у Аустралију и није знао које даље информације делегат жели од њега. Треће, Ђоковић је тражио додатно време како би разговарао са Тениским савезом Аустралије, агентима, адвокатима, како би добио даље информације које је намеравао да изнесе пред делегата“, стоји у документу.
Као четврти проблем се наводи да је делегат гарантовао Ђоковићу одмор до 08.30, као и разговоре са свим наведеним странама, а пети је да је Ђоковић био под притиском супервизора, који су инсистирали да ће брза одлука бити боља за њега.
„Да је Ђоковић добио обећано време, његови представници би могли да предузму даље кораке и да доставе нови материјал делегату, како би спречили укидање визе. У тим околностима, процедурално је нефер за делегата да донесе одлуку у моменту када је то урадио, а није сачекао 08.30 како би омогућио Ђоковићу да се одмори и консултује своје представнике, како је раније речено“.
Ђоковић ће у понедељак, а у ноћи између недеље и понедељка по нашем времену, изаћи пред суд и образлагати жалбу на одлуку о депортовању, после које је смештен у имиграциони притворни центар у Мелбурну.
Окупљање испред Скупштине Србије у подршци Новаку Ђоковићу у Аустралији - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
СПОРТ
Ђоковић открио због чега је тражио медицинско изузеће – суђење заказано
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
СПОРТ
Разрешено: Ноле имао корону 16. децембра – адвокати имају кључни доказ који може да преокрене све
Свештеник са српским народом испред хотела у ком је Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
СПОРТ
Свештеник којем је забрањено да види Ђоковића: „За 46 година никоме није одбијена пастирска посета“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
СПОРТ
Процурила писма – Новак је дефинитивно жртва бирократског хаоса!
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2022
СПОРТ
Шта се заправо дешава у Аустралији: „Нејасно зашто је Новак био испитиван“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала