- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић открио истину о свему како би зауставио ширење „константних дезинформација“

© AP Photo / Francois MoriНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић се огласио о наводима и оптужбама медија везаним за позитиван ПЦР тест који је имао 16. децембра прошле године. Он је објаснио ситуацију како би, поред осталог, престало ширење „константних дезинформација“, али и како би се више не би нападала његова породица.
Ђоковићево саопштење вам преносимо у целости и без редакцијских корекција:
„Желим да се огласим око константних дезинформација које се тичу мојих активности и посећивања догађаја у децембру пред позитиван ПЦР тест на ковид. Ове дезинформације морају бити кориговане, посебно како би се смањила брига у јавности о мом боравку у Аустралији, али и како би се нешто рекло о стварима које повређују моју поридицу и ње се тичу.
Желео бих да нагласим да сам дао све од себе како бих обезбедио сигурност свих и држао се правила везаним за тестирање. Био сам на кошаркашкој утакмици у Београду 14. децембра, након чега је јављено да је неколико људи било позитивно на тесту на ковид-19. Упркос томе што нисам имао симптоме ковида, урадио сам брзи антигенски тест 16. децембра који је био негативан, али сам као додатну меру предострожности урадио и званични, одобрени ПЦР тест истог дана.
Наредног дана сам био на тениској манифестацији у Београду како бих доделио награде деци и пре одласка на то место сам урадио брзи антигенски тест, који је био негативан.
Нисам имао симптоме и осећао сам се добро и све до након тог догађаја нисам добио обавештене о позитивном ПЦР тесту. Наредног дана, 18. децембра сам био у свом тениском центру у Београду како бих испунио обећање дато 'Екипу' за интервју и фотографисање. Отказао сам све остале догађаје сем интервјуа са 'Екипом'.
Осетио сам обавезу да дам интервју 'Екипу' како не бих разочарао њиховог новинара, али сам све време пазио да будем на довољној дистанци, док сам маску носио све време, осим када су ме сликали. Иако сам одмах после интервјуа отишао у изолацију на одређено време, када боље погледам ситуацију, ово је била моја грешка и прихватам да је требало да одложим ову обавезу.
Што се тиче моје путне декларације, мој тим је то поднео уместо мене, као што сам рекао и имиграционим званичницима по доласку, а мој агент се искрено извињава за искрену грешку коју је направио када је означио погрешну коцкицу везану за моја путовања пред долазак у Аустралију. Ово је била људска грешка и сигурно није била намерна.
Тренутно живимо у изазовним временима у глобалној пандемији и некада се овакве грешке дешавају. Данас је мој тим додатне информације доставио влади Аустралије како би се све рашчистило. Осетио сам потребу да се обратим и рашчистим све недоумице, али се више нећу оглашавати због поштовања које имам према аустралијској влади и њиховим властима и тренутном процесу.
Одувек су ми били част и привилегија да играм на Аустралијан опену. Играчи, навијачи и заједница много воле Аустралијан опен. Не само Викторија и Аустралија, већ широм света, а ја само желим да имам прилику да се такмичим са најбољим играчима на свету и да играм пред једном од најбољих публика на свету“.
Ђоковић је позитиван ковид ПЦР тест добио 16. децембра 2021. и на основу њега је ушао у Аустралију са медицинским изузећем почетком ове године.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
СПОРТ
Новаков учитељ згрожен тортуром, али слави победу: „Рањени лав је најопаснији“
Новак Ђоковић на Завршном турниру у Торину - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
СПОРТ
Скандал – аустралијски водитељи вређали Новака /видео/
Породица Новака Ђоковића држи конференцију за новинаре - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2022
СПОРТ
Ђорђе открио где се Новак налази, Срђан поручио: Не знају шта су урадили! /видео/
Навијач у Сиднеју пружа подршку Новаку Ђоковићу - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
СПОРТ
Жртвени ГОАТ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала