- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Двојица српских „Пинк Пантера“ с потернице ухапшена у Атини: Ухваћени после пљачке /видео/

© Depositphotos.com / jomahepu@gmail.comГрчка полиција
Грчка полиција - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
Пратите нас
Грчка полиција ухапсила је двојицу држављана Србије, због пљачке познате продавнице скупоцене одеће и обуће у Атини, за које се тврди да су припадници криминалне групе најпознатијих пљачкаша „Пинк Пантер“. Лисице су им стављене у центру тог града, а после привођења у полицију откривено је да за једним од њих трага и Србија.
„Реч је о Србину, старом 37 година за којим је Интерпол расписао црвену потерницу због великих превара за које се сумњичи у својој земљи. Други је такође држављанин Србије, стар 49 година, иначе бегунац из грчког затора Аликарнасос“, преноси портал newsit.gr, а преноси Курир.
Према наводима овог портала, двојица Срба упала су пред крај године у луксузну продавницу и однели одећу и обућу вредну 30.000 евра.
„Кретање „Пинк Пантера“ снимиле су сигурносне камере локала у околини продавнице. На снимцима се види мали аутомобил који долази испред продавнице. Двојица провалника, излазе, тихо проваљују и у року од неколико минута износе робу у вредности од 30.000 евра, а потом нестају“, наводе грчки медији. На снимку се види и да носе кишобран, највероватније како би онемогућили да им камере сниме лица.
За хапшење двојице држављана Србије са дебелим досијеима, како наводе, формиран је специјални полицијски тим, који им је брзо ушао у траг.
Када су лоцирани, старији Србин покушао је да их обмане тако што им је показао фалсификовану француску полицијску легитимацију и возачку дозволу.
„Реч је о документима која припадају другој особи“, наводе грчки медији. Међутим, полицијска значка није помогла Србину и обојица су ухапшени и притворени.
Иначе, један од ухапшених из затвора Аликарнасос, у ком служи казну од 20 година затвора због крађа у тој држави, побегао је још 25. фебруара прошле године, пренео је Блиц.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала