- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Чији је кокаин пронађен у Логистичком центру компаније „Воли“

CC0 / Pixabay / Банане
Банане - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
Пратите нас
Нико још није ухапшен након што је у Логистичком дистрибутивном центру (ЛДЦ) компаније „Воли трејд“, која је у већинском власништву бизнисмена Драгана Бокана, у поподневним часовима јуче откривено око 400 килограма кокаина.
Кокаин се налазио у пакетима са бананама из Еквадора. Сумњиви бијели прах, према незваничним подацима, пронашли су радници те компаније, након чега је обавијештена Управа полиције али и други надлежни државни органи.
Према подацима до којих је дошао портал ПРЕСС, компанија „Воли трејд“ годинама увози банане из Латинске Америке. Из Еквадора та компанија увезла је чак 211 бродских пошиљки, а из Бразила 14.
Према подацима специјализованог сајта „ИмпортГениус“, Боканова фирма „Воли Траде“ из Еквадора је увозила банане од двије компаније Sabrostar Fruit Company S.A. и Luderson S.A.
Гро пошиљки реализован је преко компаније Sabrostar Fruit Company S.A. Мањи дио пошиљки ишао је преко фирме Luderson S.A, која је раније у медијима помињана у вези са шверцом наркотика у Еквадору.
У априлу 2013. године еквадорски медиј „Ел Телеграфо“ објавио је текст под називом „Полиција је до сада, ове године, заплијенила 10 тона дроге“.
У том тексту писало је: “Операција Лудерсон је изведена. У контролној акцији откривено је 25 камуфлираних пакета кокаин хидрохлорида у расхладној плочи контејнера компаније Luderson S.A. Алкалоид је био тежак 28 килограма и 765 грама и био је намијењен Белгији“.
Компанија „Воли трејд“ је и раније помињана кад су у питању пошиљке кокаина из Латинске Америке. Лидер Покрета за промјене (ПЗП) Небојша Медојевић у јуну 2018. године упитао је у Скупштини Црне Горе да ли „ДПС компанија Воли шварцује кокаин“?
“Каква је то безбједност, ако у луци Бар у контигенту банана дозволите да се прошверцује 40 кила кокаина? О чему ми причамо овдје? Код КАП-а, Воли има погоне за сазријевање банана, је л’ то значи да се кокаин тамо складишти и даље дистрибуира. Је л’ вам то заштита потрошача у Црној Гори? Је ли то црногорска економија, која се заснива на шверцу дроге и цигарета? Ово је банана држава!“, рекао је тада Медојевић.
„Вијести“ су јуче објавиле да се Драган Бокан претходних мјесеци више пута обраћао Министарству унутрашњих послова (МУП) и Управи прихода и царина (УПЦ) са молбом да се све пошиљке за његову компанију помно провјеравају.
Бокан је, наводно, објашњавао да не жели да га медији оптужују да шверцује кокаин.
Више од пола тоне кокаина у пошиљци банана намјењених компанији „Воли“ прије два дана пронашли су цариници у Луци Бар и о томе обавијестили Специјално државно тужилаштво (СДТ) и Управу полиције (УП), објавиле су „Вијести“ незванично.
Након инструкција надлежних да пропусте пошиљку, како би контролисали испоруку, банане су јуче утоварене у камионе те трговинске компаније, из које су, након што су стигле у магацин, позвали полицију.
Данас се очекује прес конференција Миливоја Катнића, главног специјалног тужиоца.
Полиција - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
РЕГИОН
Црна Гора: У магацину „Волија“ полиција пронашла око 400 килограма кокаина /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала