- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легендарни Немац је чуо шта каже Новак: „Ситуација – никад гора!“

© AP Photo / Rick RycroftБорис Бекер и Новак Ђоковић током Аустралијан опена 2016.
Борис Бекер и Новак Ђоковић током Аустралијан опена 2016. - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
Пратите нас
Новака Ђоковића од изласка на терен дели још само неколико дана, а у томе може да га спречи само Алекс Хок, министар имиграција у Аустралији. Међутим, светски број један фокусиран је на припрему која ће му бити преко потребна и са менталне стране судећи речима Бориса Бекера.
Новак Ђоковић први је носилац Аустралијан опена, упркос томе што Алекс Хок, министар имиграција, још увек може да донесе одлуку о укидању визе светског броја један.
Треба имати на уму да је Новак физички и ментално најспремнији играч света, а то је потврдио и Борис Бекер, бивши тренер светског броја један, који нема сумње да ће се Ђоковић изборити са притисцима
„Сигуран сам да ће бити звиждука, али је Новак навикао на то. Увек је био улични борац, морао је да се бори против свих, па и да побеђује публику“, истакао је Бекер за „Би-Би-Си“.
Прослављени Немац објаснио је да ће Новаку бити тешко прве недеље турнира, али да је он навикао да се бори и када су му многа леђа окренута.
„Увек је био улични борац, морао је да се бори против свих, па и да побеђује публику. Фасцинантно ми је да су га навијачи у Њујорку подржали. Публици ће бити тешко са њим, али сваким новим мечом ће га прихватити. Чињеница је да ће имати тешку прву недељу“, верује Бекер.
Немац је открио и да је разговарао са Новаком који је према његовим речима и даље у једној врсти шока због целе ситуације која га је задесила у Аустралији.
„Причао сам са њим и честитао сам му, захвалио ми се на подршци. Међутим, и даље је у шоку због последњих дана. Његов дух је све боље, тренирао је. Можда нећете да се сложите са свиме што ради, али морате да поштујете“, открио је Бекер.
Такође, бивши Ђоковићев тренер сматра да се светски број један никада није нашао у тежој позицији и да је то неправедно јер је у таквој ситуацији због личног избора у који нико не би требало да се меша.

„Не верујем да је некад био у горој ситуацији. То је свачији избор, иако је живот тежи без вакцине. Лично бих му саветовао да се вакцинише јер би му било лакше, али то је његов избор и морамо да га поштујемо“, закључио је Борис Бекер.

Аустралијан опен почиње 17. јануара.
Милош Нинковић - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
СПОРТ
Сина је назвао по Новаку и сведочио драми у Аустралији: „Плашим се да не чекају још који дан...“
Аустралијски тенисер Бернард Томић - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
СПОРТ
Јуре Ђоковића, а болесни Томић морао да игра против Руса: „Не могу да верујем!“ /видео/
 Новак Ђоковић током меча са Сашом Зверевим, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
СПОРТ
Аустралијан опен је потврдио Ђоковићев статус
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала