- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Шокантна ксенофобија“: Чувена тенисерка напала Србе и Ђоковића

© AFP 2023 / HECTOR VIVASМартина Навратилова
Мартина Навратилова - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
Пратите нас
Мартина Навратилова, некада прва тенисерка света, у програму уживо оштро је критиковала српске навијаче Новака Ђоковића у Аустралији и нагласила да би најбољи тенисер света требало да се врати кући. Чехиња је отишла толико далеко, да је Џеред Пајн, новинар, истакао да су њени коментари „ксенофобични“
Новак Ђоковић има још четири дана до почетка одбране титуле на Аустралијан опену, али и даље стрепи од одлуке Алекса Хока, имиграционог министра који може да га депортује.
Једна од оних који су од почетка коментарисали Новаков случај у негативном контексту је Мартина Навратилова, славна тенисерка, која и даље на све начине покушава да критикује светског броја један.
Овога пута, на мети осуде нашли су и Дијана и Срђан Ђоковић, Новакови родитељи, али и Срби који подржавају најбољег на планети.
„Ни његови родитељи нису помагали изјавама. Не кривим Новака за оно што његови родитељи говоре, наравно, али су они потпалили ватру“, истакла је Навратилова у уживо укључењу за аустралијски јутарњи програм.
Чехиња је потом коментарисала славље српског народа када је судија донео одлуку у корист Ђоковића, а њену изјаву и странци су видели као „ксенофобичну“.
„А српски навијачи постају веома емотивни, ми смо имали проблема са њима и раније у Мелбурну и Сиднеју. Ако буде играо, биће проблема. Некада морате да урадите праву ствар и смирите све, пре него да погоршавате“, нагласила је Навратилова.
Џерад Пајн, новинар, оштро је осудио потез Навратилове.
„Шокантно је чути такву ксенофобију од ње“, написао је Пајн уз видео где се јасно могу чути срамни испади тенисерке.
Наставила је своје излагање говорећи о томе да је само Србија уз Новака и да би требало да оде кући.
„Тренутно је Новак личност која све дели. Погледајте, људи из Србије, сигурна сам да је 95 одсто на Новаковој страни, али остатак света је 95 одсто против њега. Нема јасног одговора, али најбоље је да Новак оде кући. Ипак, мислим да то неће урадити“, истакла је Навратилова.
Аустралијан опен почиње 17. јануара, Новак се спрема, али очигледно је да ће му овога пута требати његова ментална снага у пуном сјају.
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
СПОРТ
Шта се спрема у Аустралији? Ђоковићу и Медведеву лако, Надала и Србе чека „паклен пут“
Новак Ђоковић, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
СПОРТ
Да ли ће суд поново одлучивати о Новаковој судбини? Адвокати су спремни, министар одлаже...
Стефанос Циципас после пораза у финалу Ролан Гароса - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
СПОРТ
Циципас о Ђоковићу: Од осталих прави будале
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала