- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Од преговора нема ништа“: Пољаци откривају „ђаволски план“ САД и НАТО-а против Русије

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаПреговори Русије и САД у Женеви
Преговори Русије и САД у Женеви - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе и НАТО намеравају да осујете преговоре са Русијом о безбедносним гаранцијама како би изазвали рат Москве и Кијева, пише лист „Мисл Полска“.
Аутор чланка поставља питање има ли смисла да Русија настави да се састаје са представницима Запада с обзиром на њихов став.
„Сматрам да од преговора неће бити ништа, јер САД и њихова креатура НАТО очигледно теже ескалацији сукоба“, наводи се у тексту.
Како је прецизирано, Вашингтон настоји да увуче Москву у рат у коме сам не намерава да учествује.
„Руководство САД не жели нуклеарни рат, јер у њему не би било победника. Њима је потребан рат у Украјини и покушавају да у њега увуку Русију“, сматра аутор чланка.
Такође не искључује могућност да ће у случају хипотетичких војних операција у рат бити увучени Пољаци и примећује цинизам покушаја да се блиски народи заваде.
„Ђаволски план предвиђа стварање ситуације у којој ће се представници руског и украјинског народа, који имају заједничке верске, културне и у великој мери етничке корене, међусобно убијати у сукобу“, наводи се у чланку.
У Бриселу је 12.јануара одржан састанак Савета Русија-НАТО, док су руско-амерички преговори о безбедносним гаранцијама одржани 9-10. јануара у Женеви.
Повод за разговоре био је нацрт споразума о безбедносним гаранцијама који је Москва упутила Вашингтону и његовим савезницима у децембру. Документ, између осталог, укључује одредбе о међусобном неразмештању ракета средњег и кратког домета у међусобном домету, одустајање даљег ширења НАТО-а на рачун бивших совјетских република и о смањењу броја војних вежби.
Заједничке војне вежбе Оружаних снага Украјине и земаља НАТО-а Три мача 2021 - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
РУСИЈА
НАТО уперио оружје ка истоку – неће спуштање тензија у Европи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала