- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пентагон основао нову јединицу за НЛО

© Фото : Youtube/CNBC Television/PrintscreenСнимак непознатог летећег објекта који је објавио Пентагон
Снимак непознатог летећег објекта који је објавио Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
Пратите нас
Америчко министарство одбране основало је нову јединицу за неидентификоване летеће објекте (НЛО) која ће се бавити истраживањем пријава ових феномена.
Одлука о оснивању нове јединице донета је законом којим се усваја годишњи буџет Пентагона, у члану 1683, преносе амерички медији.
Задаци нове јединице за НЛО су „развој процедура за синхронизовање и стандардизовање прикупљања, пријављивања и анализе инцидената у вези са НЛО у министарству одбране и обавештајним службама, укључујући и њихов психолошки ефекат“. Такође, јединица треба да утврди везе између појава НЛО и страних непријатељских и других држава или „недржавних актера“. Задатак јој је и да утврди какву опасност ти инциденти представљају по САД.
„Наша национална безбедност заснива се на надмоћи у ваздуху и такви феномени представљају изазов за нашу доминацију. САД су потребни координисани напори да разумемо да ли ти феномени у ваздуху припадају страним владама или је у питању нешто сасвим друго“, рекла је сенаторка Кирстен Џилибранд, један од предлагача овог акта, преноси Ен-Би-Си.
Тај амерички медиј наводи да је одлука да се Пентагон и формално позабави НЛО изазвала поделу међу онима који се баве тим феноменом, било да су у питању истраживачи или псеудонаучници.
Док једни верују да се ради о историјском кораку напред, други тврде да је у питању трик да се „поврати контрола над наративом“ или чак „припрема за међупланетарни рат“.
„Ово је тема са доказивом историјом тајности, и све што нема отвореност у вези са информацијама, највероватније је ствар веће, вероватно неприкладне контроле“, рекао је за Ен-Би-Си Рон Џејмс, портпарол непрофитне организације „Мјучуал УФО нетворк“, која истражује феномен НЛО.
Са друге стране, Луис Елизондо и Кристофер Мелон, некадашњи владини инсајдери који су подстакли интересовање за НЛО објављивањем видео-снимка са борбеног авиона, поздравили су оснивање нове јединице. Међутим, Елизондо је критиковао одлуку Пентагона да нова канцеларија буде потчињена подсекретару за безбедност и обавештајни рад, речима да је то „савршено ако желимо још 70 година тајности по том питању“.
Нова јединица названа је „Група за синхронизовање идентификације и менаџмента летећих објеката“ (АОИМСГ), а Пентагон је јасно ставио до знања да јој није циљ потрага за ванземаљцима, већ истраживање повреда ваздушног простора и да ли је оно што се обично назива НЛО заправо нова технологија других држава, као што су дронови или нешто слично, пише Ен-Би-Си.
UFO - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2021
Вођа Пентагоновог програма за НЛО: Влада има „егзотични материјал“, вероватно преузет са летелица
Амерички авион Ф-15 страјк игл у Турској бази Инџирлик - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2020
Амерички пилоти кренули су у агресију на Србију и изнад Јадрана срели чудне светлеће кугле /видео/
Зграда у облику летећег тањира - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2020
Бивши званичници Пентагона: Нашли смо остатке летелица које нису са Земље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала