ЕУ и САД: Приштина да омогући гласање Србима на КиМ

© AP Photo / Visar KryeziuПриштина, заставе тзв. Косова и САД
Приштина, заставе тзв. Косова и САД - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
Пратите нас
Делегација ЕУ у Србији и амбасаде Француске, Немачке, Италије, Уједињеног Краљевства и САД поздравиле су данас у заједничком саопшстењу национални референдум о уставним променама који се у Србији одржава 16. јануара, те позвали Владу у Приштину да омогући Србима на Косову да остваре своје право гласа
”Верујемо да су ове реформе корак напред ка приближавању Србије европским стандардима и да ће подржати процес приступања Србије ЕУ”, наводи се у саопштењу.
Дипломатски представници ЕУ и САД у Србији у заједничком саопштењу охрабрују све грађане Србије да учествују на референдуму, као и у другим изборним процесима.
Са жаљењем се констује да власти у Приштини нису дозволиле Организацији за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) да прикупи гласачке листиће бирача који живе на Косову.
”Позивамо Владу Косова да омогући Србима на Косову да остваре своје право гласа на изборима и изборним процесима у складу са овом устаљеном праксом”, наводи се у саопштењу.
У закључку, се и Приштина и Београд позивају да се уздрже од акција и реторике које повећавају тензије и да се конструктивно ангажују у дијалогу који води ЕУ, а у циљу напретка ка свеобухватном споразуму.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала