- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић и Чехиња нису једини – и Хрвата су депортовали због медицинског изузећа!

© AP Photo / Hamish BlairАслан Карацев са пешкиром преко главе (Аустралијан опен 2021)
Аслан Карацев са пешкиром преко главе (Аустралијан опен 2021) - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
Пратите нас
Хрватски тениски тренер Филип Сердарушић идентификован је као трећа особа која је ушла у проблем са аустралијским имиграционим властима због медицинског изузећа од вакцинације против вируса корона. Према најновијим информацијама, наводно је девет особа на Аустралијан опену добило изузеће које и српски тенисер.
Филип Сердарушић је у Аустралију дошао пре Ђоковића заједно са својим братом Нином, којег тренира.
Све је прошло мање-више без проблема при уласку у земљу.
„Отворила се могућност да можемо да дођемо са изузећем. Ја нисам вакцинисан, а у октобру сам прележао корону. Мој агент је позитиван налаз и налаз антитела послао Тениској асоцијацији Аустралије, која је то проследила докторима, тј. институцији која се тиме бави. Добио сам зелено светло за долазак, стигао ми је мејл мислим 10. децембра“, изјавио је Сердарушић за „Спорт клуб“.
Хрватски тренер аеродрому се задржао тек нешто дуже од очекиваног и после минималног задрвжавања је ушао у Аустралију, тамо провео неко време, а онда је у ту земљу ушао најбољи тенисер планете...
Сердарушићу је наложено да се појави у имиграционом центру непосредно пред четвртфинални дуел свог брата на челенџеру у Траралгону.
„Отишао сам до хотела у Мелбурну, попричао с играчима и имао сам две могућности: да одем легалним путем кући или да поново аплицирам за визу. Будући да би је 99 посто одбили јер су решили да више не вреди то што си прележао ковид, одлучио сам да се покупим, јер нисам толико велики као Новак да се борим. Ако су зауставили њега, морали су и нас“, објашњава 29-годишњи Хрват.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
СПОРТ
Заказан коначни обрачун Ђоковића и Аустралије, судија најавио занимљиву одлуку! /видео/
Изјавом Сердарушића је пронађена и трећа особа међу играчима и тренерима која је ушла у Аустралију са медицинским изузећем – поред Чехиње Ренате Ворачове, коју су протерали из земље након што је у њој била више од недељу дана и чак играла и један турнир.
Према сазнањима „Спорт клуба“, поред Новака, Филипа и Ренате има још шест, односно укупно девет особа којима је због Аустралијан опена издато медицинско изузеће.
Хрватски тренер додаје да се њему и чешкој тенисерки депортација не би ни десила да Новак није дошао у Аустралију са истим изузећем као и они, као и да су сви урадили све што је требало и добили исто зелено светло за улазак у државу.
„Он им је идеалан за то пред изборе, тако ми се чини. Ако су пустили Чехињу и мене, зашто нису и њега? Мислим да су се у Тениској асоцијацији Аустралије надали да ће он ући као што смо и ми, али њега сви знају. Да Новака није било, нама се не би ово десило“, подвлачи Сердарушић.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић се смеје током тренинга на Род Лејвер арени - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
СПОРТ
Министар Хок потврдио апсурдан разлог за поновно укидање визе Новаку Ђоковићу
Украјински тенисер Иља Марченко - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
СПОРТ
„Плаше се да и њима не одузму визе“ – Украјинац подржао Новака и прозвао колеге
Српски тенисер Новак Ђоковић прославља победу над Шпанцем Рафаелом Надалом у полуфиналу Вимблдона. - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
СПОРТ
„Срби су као храст, можеш их исећи, али не и савити“ – Гујон послао снажну поруку Ђоковићу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала