- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин је успео – Милојевић изборио пласман на Аустралијан опен!

© AP Photo / Darko VojinovicНикола Милојевић (десно) и Миљан Зекић (лево)
Никола Милојевић (десно) и Миљан Зекић (лево) - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
Пратите нас
Српски тенисер Никола Милојевић успео је да се пласира у главни жреб за Аустралијан опен, након што је у одлучујућем мечу квалификација победио Француза Енца Куакуа – 7:6, 7:6.
Велика борба владала је од самог старта меча у којем су се за главну премију, односно улазак на први Гренд слем турнир у сезони, између 139. и 166. рекета планете.
То најбоље потврђује чињеница да у првом сету није виђен брејк, оба тенисера себично су чувала сопствени сервис, па је на крају тајбрејк морао да одлучује добитника првог сета.
У њему се боље снашао Никола Милојевић који је, додуше лоше отворио тајбрејк, дозволивши Французу да победе 2:0, али се експресно вратио на 2:2. На крају је Србин славио резултатом 8:6.
Јасно је да је тада психолошка предност била на страни Милојевића, али је и другом сету владала велика борба и такође није виђен брејк.
Самим тим, сценарио из првог сета, пресликан је и на други. Поново је тајбрејк морао да решава да ли ће последњи меч квалификација за пласмана на Аустралијан опен ући у трећи сет, или ће Србин бити тај који ће са 2:0 изборити главну награду.
И тако је и било. Овога пута уз доста мање драме. Никола је прво на сопствени сервис повео, да би направио мини брејк за вођство од 2:0, то је до краја рутински одржавао, чак и повећавао, те је на крају славио резултатом 7:3.
Сјајан меч и сјајан старт сезоне за младог 26-годишњег српског тенисера, којем ће ово бити други Гренд слем у каријери. Претходно је био актер Ролан Гароса.
Борис Бекер и Новак Ђоковић током Аустралијан опена 2016. - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
СПОРТ
Легендарни Немац је чуо шта каже Новак: „Ситуација – никад гора!“
Новак Ђоковић након освојене титуле у Мелбурну - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
СПОРТ
Аустралијан опен поново послао снажну поруку Ђоковићу /фото/
Алберт Бурла - генерални директор Фајзера - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
СПОРТ
Директор „Фајзера“ изненадио: Велики сам навијач Ђоковића /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала