- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Откривена порука коју је Ђоковић послао свом „мрзитељу“

© AP Photo / Hamish BlairАустралијски тенисер Ник Кирјос током меча против Доминика Тима на Аустралијан опену 2021.
Аустралијски тенисер Ник Кирјос током меча против Доминика Тима на Аустралијан опену 2021. - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
Пратите нас
Аустралијски тенисер Ник Кирјос је пружио подршку Новаку Ђоковићу у борби за останак у Аустралији, тиме направивши заокрет за 180 степени с обзиром да је до ове године био познат као „Новаков мрзитељ“. Он је уједно и открио поруку коју је добио од српског тенисера.
Кирјос је одувек важио за неког ко говори оно што мисли не разматрајући последице, а Новаково понашање му се није свиђало, па је због тога етикетиран као његов мрзитељ.
Аустралијанац је ове године остао потпуно доследан и није допустио да му осећања замуте разум, па је наставио да говори оно што мисли – овог пута потпуно у Србинову корист.
У подкасту у којем је по други пут у кратком периоду стао уз Ђоковића против своје државе, открио је и да му се српски тенисер јавио на Инстаграму и захвалио на пажњи.
„Новак ми се јавио преко Инстаграма и захвалио ми се што сам се заузео, није очекивао од мене, очигледно је под великим притиском, цео свет је против њега. Мислим да му је потребна људска подршка“, навео је 26-годишњак из Канбере и јавности пренео поруку коју је добио:
„Покушао си да разумеш ситуацију и будеш објективан, уместо да си одмах покушао да испразниш шаржер у мене. То ценим, хвала ти“.
Аустралијан опен почиње 17. јануара, Новак би у првом колу требало да игра против Миомира Кецмановића, али његово учешће биће потврђено тек након суђења у суботу од 23:15, које ћете моћи да пратите уживо уз Спутњик.
На турниру ће учествовати и Кирјос, некада 13. а сада 114. тенисер планете, који у првом колу игра против Британца Лијама Бродија.
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
СПОРТ
Новаков дежурни критичар бесан на своју земљу: „Он није оружје за масовно уништење“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
СПОРТ
Хрват подржао Ђоковића: „Издржи још мало тортуре, не знају да губе 0:2“
Новак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
СПОРТ
Добре вести из Мелбурна – Ђоковићеви адвокати се изборили за трочлано веће
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала