- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Човек који брани Србију: „Судије су биле уз Хрвате“

© REUTERS / OGNEN TEOFILOVSKIВладимир Цупара, рукометни голман репрезентације Србије
Владимир Цупара, рукометни голман репрезентације Србије - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2022
Пратите нас
Репрезентација Србије храбро се борила, али је на крају поражена у дербију другог кола Групе Ц од Хрватске резултатом 23:20 на Европском првенству. Голман Орлова Владимр Цупара истиче да су судије утицале на такав епилог, јер су биле на страни „каубоја“.
Чуда међу стативама чинио је Владимир Цупара, што потврђује сув статистички податак према којем је Србија примила само 23 гола, али ни то није било довољно да се избегне пораз од љутог ривала – Хрватске.
Цупара је после пораза који је свима тешко пао у табору Србије поручио да су вицешампиони Европе имали ветар у леђа од арбитара и да су због тога поједини рукометаши из нашег табора чак и плакали.
„Чупић је плакао на сваку одлуку судије. Жао ми је што морам ово да кажем, али суђење је било на страни Хрватске. Обично то никада не коментаришем, али... Десет фаулова у нападу су досудили против нас, не знам колико су Хрвати имали“, рекао је голман Србије после пораза у микс зони за Моцарт спорт.
Интересантно је да је Србија већ у првом нападу остала без двојице рукометаша који су искључени. Хрвати су то искусно искористили и експресно су повели 3:0, те су Цупара и другови константно били приморани да јуре резултат.
Србија је после стартне победе над Украјином, уписала и први пораз на Европском првенству у Мађарској, па изабраници селектора Тонија Ђероне морају да се „чупају“ против Француза.
Проблем је у томе што су „галски петлови“ жељни да се освете „орловима“ за онај пораз из Зрењанина прошле године.
„Неће они калкулисати, желе да пренесу два бода у други круг. Очекујем да ће ући паклено у меч, али и ми ћеме. Немамо шта да изгубимо, а можемо доста да добијемо“, истакао је голман Србије Владимир Цупара.
Детаљ са утакмице Србија – Хрватска (Мијајло Марсенић и Халил Јагањац) - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
СПОРТ
Србија изгубила од Хрватске – заказана драма у последњем колу!
Француски рукометаш Никола Карабатић - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
СПОРТ
Хрвати засули упаљачима Карабатића и Французе: „Балкан“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала