- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новаку награда Београда, спортисти из Аустралије су добродошли у Србију“

© REUTERS / ASANKA BRENDON RATNAYAKEНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
Пратите нас
Заменик градоначелника Горан Весић предложиће Новака Ђоковића за највеће градско признање награду града Београда у области спорта. Он је такође рекао да су спортисти из Аустралије добродошли у Србију и српску престоницу.
Весић је у понедељак за ТВ Пинк рекао да је Новак ту награду заслужио одавно, и објаснио да је то највиша награда коју један Београђанин може да добије од свог града.
Оценио је да је Новак највећи спортиста Србије свих времена и тренутно највећи спортиста планете. Говорећи о доласку Ðоковића у Београд Весић је рекао да сви очекују, те да се као пријатељ нада да ће тенисер изаћи јачи из ове ситуације.
Новак Ђоковић у авиону - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
СПОРТ
Ђоковић стиже у Београд у подне
„Већ је победник. А ова одлука аустралијских власти је политичка“, рекао је Весић.
Заменик градоначелника оценио је да је одлука о протеривању Новака заснована на расизму и мржни према тенисеру, те додао да је се не би тако понашали да је Ђоковић из неке веће земље.
„То је бедан покушај да се спречи 10. пут освоји Аустралиан опен. Освојиће он друге гренслемове, а ово ће остати срамота Аустралије“, рекао је Весић.
За крај је додао да је реч о фашистичком понашању владе Аустралије. Он је нагласио да се према кошаркашицама Аустралије које 12. фебруара у Београду играју, као ни са атлетичарима те земље који ће у марту доћи у Србију на светско дворанско првенство, нико неће на сличан начин понашати.
„Сваки грађанин света је добродошао. Србија је земља гостопримства“, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.
Српски тенисер Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
СПОРТ
Српски тенисер о причама из свлачионице у Мелбурну: „Нису сви играчи уз Новака“
Српски тенисер Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
СПОРТ
Лајовић „осветио“ Ђоковића, крај за Ђереа /фото/
Новак Ђоковић на путу ка просторијама својих адвоката у Мелбурну пред суђење на Федералном суду 15. јануара - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
СПОРТ
Министарка потврдила: Ђоковићу забрањен улаз у Аустралију на три године
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала