- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Холандски "Ротердам" упловио у Балтичко море, након три руска десантна брода

© Flickr / Commander, U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. 6th FleetНАТО бродови у Црном мору
НАТО бродови у Црном мору - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
Пратите нас
Холандски ратни брод „Ротердам“ упловио је у Балтичко море где ће пратити ситуацију у региону, јавља естонска телевизија ЕРР, позивајући се на прес-службу НАТО-а.
„Брод се налази у Балтичком мору, код обале Шведске, где прати ситуацију у региону. Ми се налазимо на лице места, како бисмо показали своје присуство и солидарност са Алијансом“.
Према подацима Алијансе, ради се о планираној акцији. „Ротердам“ је предвиђен за извођење хеликоптерских операција.
Са своје стране, сарадник Шведског војног колеџа Магнус Кристиансон сматра да је долазак брода повезан са безбедносном ситуацијом у Европи у тренутку када Русија повећава војну активност код украјинских граница.
„НАТО се прилагођава агресивним и непредвидљивим акцијама Русије и интензивира сарадњу са Шведском и Финском у Балтичком мору“, саопштио је телевији Кристиансон.
Лист наглашава да су прошле недеље у Балтичко море упловила три десантна брода Северне флоте Русије. У вези с тим, Шведска је повећала борбену готовост на острву Готланд.
Русија је у више наврата одбацивала оптужбе Запада и Украјине за „агресивна дејства”, наводећи да никоме не прети и никога не намерава да напада, а изјаве о „руској агресији” користе се као изговор да се још више војне технике НАТО-а пребаци у близини руске границе.
Амерички државни секретар Ентони Блинкен - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
СВЕТ
Блинкен: Изазов за европску безбедност не долази од НАТО-а, већ од Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала