- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Нови играч стиже на европско тржиште аутомобила: Нуди 10 година гаранције и посебну техничку услугу

CC0 / Pixabay / Аутомобил
Аутомобил - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
Пратите нас
Вијетнамски произвођач аутомобила „Винфаст“ намерава да дође у Европу, а једна од полазних тачака за успех биће 10-годишња гаранција. Ретко ко је знао за „Винфаст“ пре неколико месеци. Ипак, исти тај „Винфаст“ потврдио је да жели да покрене производњу у Немачкој.
На ЦЕС-у у Лас Вегасу вијетнамски произвођач аутомобила не само да је представио укупно пет нових електричних кросовера, већ је потврдио и да интензивно тражи производну локацију у Немачкој где жели да покрене властиту производњу од 2025. године.
Аутомобилска грана вијетнамског „Вингрупа“ већ је имала свој велики наступ на сајму аутомобила у Лос Анђелесу где је представила и ново седиште у Северној Америци као и два потпуно нова електрична SUV-a VF e35 i VF e36, пише Ревија ХАК.
Вијетнамци су својевремено производили моторне скутере за своје домаће тржиште, а затим су 2018. додали моделе „Винфаст“ Lux A 2,0 и Lux SA 2,0 под вођством бивших ГМ менаџера, а модели су настали на платформама старијих BМW-а серије 5 и X5.
Овај произвођач аутомобила основан је 2017. године и требало би да освоји свет у следећих неколико година с производним погонима у Вијетнаму, САД и Немачкој. „Винфаст“ је на ЦЕС-у потврдио да ће се у будућности ослањати искључиво на електричне аутомобиле.
Дизајн „Винфастових“ аутомобила потписује „Пининфарина“.
У Европи „Винфаст“ жели само директну онлајн продају за нова електрична возила, а вероватно и за електричне скутере. Возила би након куповине требало да буду достављена на кућну адресу, док ће техничари долазити код купца на сервис и покушавати да реше проблем на лицу места.
Вијетнамски аутомобил Винфаст - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2021
ЕКОНОМИЈА
Вијетнамци освајају Америку - електричним аутомобилима /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала