- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Од Додика не спавају мирно ни БиХ ни Канада“: Такозвани бошњачки институт у новој акцији

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад  Додик - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
Пратите нас
Бошњачки „Институт за истраживање геноцида“ Канада (ИГК) у сарадњи са босанско-херцеговачким организацијама позвао је „Бошњаке, Канађане и све пријатеље БиХ“ да путем онлајн акције захтевају од премијера Канаде Џастина Трудоа, свих министара и свих чланова оба дома Парламента Канаде да, како наводе, спрече „намеру насилног разбијања државе БиХ“.
У саопштењу објављеном на сајту овог бошњачког института, иначе, веома активног против Срба и свега што је српско у БиХ, причом о догађајима у Сребреници током протеклог грађанског рата, тражи „заустављање“ српског члана Председништва БиХ Милорада Додика у наводном рушењу државе.
„Од њега мирно не спава не само БиХ, него и Канада...", наводи се у саопштењу и додаје да, како се тврди, „настанак ентитета Републике Српске није производ демократије нити демократских процеса, него бруталне агресије и геноцида...“.
Оцењујући Додикову политику апсурдном, из ИГК му поручују да, како кажу, „ако сања да ентитет Република Српска може постати независна у великој је заблуди“,
„Милорад Додик мора бити заустављен. Идеје о подели БиХ морају бити угушене. То није само питање мира на Балкану, него питање мира у Европи, свету...“, наводи се у саопштењу и додаје да би „пораз државе БиХ би био и пораз Канаде“.
„Поделите ово и са својим канадским пријатељима широм света....“, наводе из ИГК.
Додају и да од Канаде захтевају такође да, како наводе, подржи распоређивање НАТО-а за „одвраћање сецесиониста, санкције за оне који траже уништење државе БиХ, и нови споразум који ће бити у корист свих грађана, народа и државе БиХ“, пренео је Танјуг.
Сцена испитивања из опере Фиделио - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2021
РЕГИОН
Почиње нова фаза проказивања Срба: Кад их неко пита да ли су геноцидни, не смеју ни да ћуте
БиХ - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
РЕГИОН
Шовинистички удар на Српску: Писмо упућено НАТО и ЕУ – потписали Инцко, Латинка, Месић, Бисерко...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала