- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија неочекивано добила још једну десетку, а за све је „крив“ Хрват

© AP Photo / Armando FrancaДуел Кристијана Роналда и Саше Лукића
Дуел Кристијана Роналда и Саше Лукића - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
Пратите нас
Везиста Торина Саша Лукић игра фантастично ове сезоне и један је од кључних играча „бикова“, који се тренутно налазе на деветој позицији у Серији А.
Момак из Шапца добио је далеко више слободе и одмах је показао да екипа може да се ослони на њега, а Србија је на тај начин неочекивано добила још једну десетку уз неприкосновеног Душана Тадића.
Хрват Иван Јурић који се налази на клупи Торина препознао је огроман потенцијал и квалитет који поседује бивши фудбалер Партизана и екипа је експресно профитирала.
Торино игра одлично ове сезоне, на последњих пет утакмица у италијанском шампионату зебележили су четири победе, од којих се посебно истиче она над Влаховићевом Фиорентином, када је управо Лукић био један од асистената у убедљивом тријумфу резултатом 4:0.
Лукић је са десетком на леђима створио највише прилика за гол од свих играча Торина, имао је највише успешних додавања, у просеку претрчи највише километара по утакмици и освојио је највише лопти. Тешка је та десетка на леђима као камен, зато је и резервисана само за истинске мајсторе и лидере екипе.
Све то недвосмислено показује колико је Саша Лукић битан за игру „бикова“ из Торина и због чега му Хрват слепо верује.
Лукић је староседалац на Апенинима, од 2016. године је члан Торина с тим што је имао кратак излет у Шпанију када је у сезони 2017/18 био на позајмици у Левантеу.
После тога се усталио у стартној постави и ове сезоне је постигао један погодак уз четири асистенције.
Нема дилеме да фантастична форма Србина радује селектора Драгана Стојковића Пиксија, који би у случају да му затреба резервна опција за Душана Тадића, без дилеме може да се ослони на Сашу Лукића.
Лукић је у претходним сезонама имао нешто дефанзивнију улогу, био је класичан централни везни, неретко и са наглашеним дефанзивним задацима. Сада је више оријентисан ка противничком голу, као и за пренос лопте, а с обзиром на то да је показао да је дорастао изазову, тешко да ће се нешто по питању позиције мењати.
Наредну утакмицу Торино игра 23. јануара као домаћин против Сасуола и биће то нова прилика да Шапчанин покаже колико му прија и колико га мотивише десетка на леђима.
Кристијан Ериксен - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
СПОРТ
Колевка фудбала пружа руку човеку који је „предриблао“ смрт
Инвеститори су стотине милионе долара... - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2022
СПОРТ
Македонски клуб раме уз раме са великанима – улази у свет криптовалута
Александар Митровић прославља победу против Португалије у Лисабону - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
СПОРТ
Доминација Србина на Острву – хет-трик Митровића за мање од пола сата!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала