- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Саслушани сведоци у случају убиства Оливера Ивановића

© AP Photo / Armend NIMANIКућа у Косовској Митровици испред које је убијен Оливер Ивановић.
Кућа у Косовској Митровици испред које је убијен Оливер Ивановић. - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
Пратите нас
У Основном суду у Приштини саслушањем сведока тужилаштва данас је настављено суђење оптуженима за учешће у убиству председника Грађанске иницијативе Слобода, демократија, правда Оливера Ивановића.
На данашњем суђењу су испитани З. В. и З. О. службеници "Електрокосмета" у северном делу Косовске Митровице, пренео је РТС.
Један од сведока навео је да су из његове службе интервенисали 5. јануара 2018. на поправци инсталације у улици Сутјеска, а у којој је Ивановић убијен 16. јануара.
Такође је рекао да је електрични стуб на коме је интервенисано напајао струјом канцеларију Ивановићеве Грађанске иницијативе.
Након интервенције, према наводима сведока З. В, током јануара није било радова на инсталацији у наведеној улици.
Други сведок З. О. потврдио је да је последњи квар у тој улици пријављен 5. јануара и да је истог дана отклоњен, као и да након тог датума није било планских искључења струје.
Сведок З .О. је рекао и да му није познато да ли је на електричном стубу који се налази у улици Сутјеска било надзорне камере.
Претреси који су заказани за сутра и прекосутра су отказани због болести адвоката Махмута Хаљимија, браниоца оптуженог Марка Рошића.
Суђење ће се наставити 22, 28. фебруара и 4. марта, када ће бити саслушана још четири сведока.
Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године испред седишта своје странке у Косовској Митровици.
За учешће у организованој криминалној групи која се доводи у везу са убиством Ивановића оптужени су Марко Рошић, Недељко Спасојевић, Силвана Арсовић и Раде Басара, док се Драгиша Марковић и Жарко Јовановић терете за злоупотребу службеног положаја, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала