- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија је показала ново лице: „Надамо се да нас вирус неће 'убити' као сада“

© Фото : Youtube/ RTV Santos ZrenjaninРукометаши Србије током утакмице против Француске у Зрењанину
Рукометаши Србије током утакмице против Француске у Зрењанину - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
Пратите нас
Рукометна репрезентација Србије завршила је такмичење на Европском првенству у Мађарској већ у првој рунди, али је оставила одличан утисак и најавила да у будућности може од себе да очекује боље резултате. Нажалост, услов за то није само добра игра, већ и крај пандемије вируса корона.
Српски тим је био осакаћен вирусом, а побољшању околности није допринела ни организација турнира у Мађарској, на коју су упућивали не само из српског, већ и из осталих тимова, апострофирајући да готово да нема заштите од ширења заразе.
Србија је такмичење завршила поразом од Француске, али нема разлога за срамоту јер је пружила добар отпор једној од најбољих екипа света.
„Утакмица је трајала само неколико минута. После три одбране Жерара, примили смо три гола. Покушали смо да нађемо решења за игру унутар шест метара, али он је изванредно бранио. Имао је чак девет пута у првом полувремену. Тим се тада распао. Покушали смо да се вратимо у другом полувремену, покажемо људима како желимо да наставимо са борбом, рекао је селектор Тони Ђерона после меча.
Он је подсетио да је Француска олимпијски шампион.
„Ми морамо да наставимо са радом, а надам се да нас у наредним активностима вирус неће убити као овог пута", навео је селектор.
Србија је наступ у Сегедину завршила са једном победом и два поразом, а пре доласка на Европско првенство тим је имао велики проблем са вирусом корона и због чега није одиграо ниједан припремни меч.
„Било је добро искуство. Потребно нам га је више, као што смо показали против Француза. У нашем тиму само су седморица играча играла европска такмичења са својим клубовима. За годину дана смо одиграли само десет утакмица, укључујући три на овом турниру. То није довољно, морамо да радимо много више. Требало је да играмо више мечева, али припреме су нам отежане због хаотичне ситуације са ковидом. Нису проблем играчи који су пошли са нама, нисмо имали довољно времена да радимо са њима“, појаснио је Ђерона.
Искуство је оно што је недостајало, јасно је, а то је апострофирао и капитен Мијајло Марсенић, наводећи да игра екипе у првом полувремену дуела са Француском не може да се оправда.
„Показали смо у другом полувремену да можемо да играмо и због тога ми је тешко. Фали нам искуство, надам се да ћемо уз неке старије играче остварити боље резултате. Ово је почетак неке боље Србије“, навео је Марсенић.
Вреди истаћи, Србија је у Мађарској била без једног од најбољих играча Европе Петра Ненадића, сјајни шутер Петар Ђорђић је имао проблем са вирусом, а радује начин на који је у лидера израстао средњи бек Лазар Кукић, момак од кога ћемо тек видети најбоље.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала