- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Прве јединице Оружаних снага Русије стигле у Белорусију на војне вежбе

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаЗаједничке војне вежбе Русије и Белорусије у Нижегородској области
Заједничке војне вежбе Русије и Белорусије у Нижегородској области - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
Пратите нас
Прве јединице Оружаних снага Русије које ће учествовати у заједничким војним вежбама „Савезничка одлучност 2022“ стигле су у Белорусију са техником и наоружањем, саопштило је Министарство одбране Русије.
„Прве јединице Оружаних снага Русије, укључене у проверу снага за реаговање Савезне Државе Русије и Белорусије, стижу у Белорусију“, наводи се у саопштењу.
Како је прецизирано, јединице Источног војног округа са стандардном техником и наоружањем извеле су комбиновани марш до полигона где ће се извршавати задаци борбене обуке на територији Белорусије.
„Током вежби реализоваће се задаци јачања заштите државне границе спречавањем продора наоружаних милитаната, блокирањем канала за испоруку оружје и муниције, као и потрагом, блокирањем, уништавањем илегалних оружаних формација и диверзантско-извиђачких противничких група“, наводи се у саопштењу.
Практична дејства трупа одржаће се на пет полигона и четири аеродрома. Провера ће се одвијати у две фазе.
Како је саопштило Министарство одбране Русије, планиране велике заједничке војне вежбе са Белорусијом не противрече Бечком документу из 2011. године о мерама јачања поверења и безбедности.
Противваздушни систем Панцир С1 - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
РУСИЈА
Руско-белоруски маневри на пет полигона, четири аеродрома – из Русије стиже 12 Су-35, Панцир и С-400
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала